H FIA δεν το σκέφτηκε καν για Alonso

Η προσπάθεια της McLaren να πείσει την ομοσπονδία έπεσε στο κενό.

H FIA δεν το σκέφτηκε καν για Alonso

Μπορεί η McLaren να έκανε ότι μπορούσε για να πείσει την παγκόσμια ομοσπονδία να επιτρέψει στον Fernando Alonso να αγωνιστεί στο Grand Prix του Μπαχρέιν αλλά οι προσπάθειές της δεν έτυχαν θερμής υποδοχής. Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todtm δεν τέθηκε καν θέμα αλλαγής της απόφασης του ιατρικού επιτελείου.

"Από τη στιγμή που οι γιατροί πήραν μία ξεκάθαρη απόφαση, δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει αυτή την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, συζήτησα σχετικά με τον πρόεδρο της ιατρικής κομισιόν, Gerard Saillant, με το σκεπτικό μας να θέλει να κάνουμε πιο ενδελεχείς ελέγχους στους οδηγούς μετά από τέτοια ατυχήματα. Να εξασφαλίζουμε πως ο οδηγός θα παρακολουθείται στενά για δύο, τρεις ή και τέσσερις ημέρες μετά το συμβάν. Απ’ ότι καταλαβαίνω, ήταν μία σοφή απόφαση να μην αφήσουν τον Alonso να αγωνιστεί και δεν θα εξετάζαμε καν να δώσουμε τέτοια συγκατάθεση αν δεν είχαμε ξεκάθαρες αποδείξεις που να μας οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση", είπε ο Todt στο motorsport.com.

Πάντως ο αντικαταστάτης του, Stoffel Vandoorne, τα πήγε εξαιρετικά στην παρθενική του συμμετοχή σε κατατακτήριες δοκιμές αφού ήταν ταχύτερος του πολύπειρου και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Jenson Button.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

GP Μπαχρέιν: Pole position για τον Hamilton!

Που πήγε η ταχύτητα του Button;

News 24/7

24MEDIA NETWORK