Η Renault θέλει να εξαγοράσει την Lotus

Την επιθυμία να εξαγοράσει τις μετοχές της Lotus και κατ' επέκταση να δημιουργηθεί μία νέα ομάδα για το πρωτάθλημα του 2016 εξέφρασε με επιστολή της η Renault, η οποία ευνοείται από το γεγονός ότι η βρετανική εταιρία απέφυγε να μπει σε καθεστώς διαχείρισης.

Η Renault θέλει να εξαγοράσει την Lotus

"Το Renault Group και η Gravity Motorsports S.a.r.l., θυγατρική της Genii Capital SA, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την υπογραφή της επιστολής που δηλώνει την πρόθεση για την πιθανή εξαγορά από τη Renault της πλειοψηφικής συμμετοχής της Lotus F1 Team Ltd. Η υπογραφή αυτής της επιστολής σηματοδοτεί το πρώτο βήμα της Renault για τη δημιουργία δικής της ομάδας στην F1 το 2016.

Το Renault Group και η Gravity Motorsports S.a.r.l. θα εργαστούν από κοινού τις προσεχείς εβδομάδες ώστε να υπάρξει μια οριστική λύση, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις πληρούνται μεταξύ αυτών και άλλων ενδιαφερομένων μερών", αναφέρει η ανακοίνωση της Renault.

H γαλλική εταιρία είχε τη δική της ομάδα από το 1977 μέχρι το 1985 και από το 2002 μέχρι το 2010, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 2005 και του 2006 με πιλότο τον Fernando Alonso.

Η Renault είχε πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών της στην ομάδα της Formula 1, που το 2011 μετονομάστηκε σε Lotus Renault και το 2012 σε Lotus F1.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα προχωρήσει από τη στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης των χρεών της Lotus προς το δημόσιο για την 7η Δεκεμβρίου.

Η βρετανική ομάδα απέφυγε να μπει σε καθεστώς διαχείρισης κι υτό δίνει το χρονικό περιθώριο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξαγορά από τη Renault, η οποία βέβαια καλείται να πληρώσει τα "σπασμένα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK