Hamilton: Ήταν επικίνδυνο!

Ο Βρετανός μίλησε για τις δυσκολίες που έφεραν οι λάθος ρυθμίσεις στη W07

Hamilton: Ήταν επικίνδυνο!

Ο Lewis Hamilton αρκέστηκε στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης του Grand Prix Ευρώπης, «παλεύοντας» επί 12 γύρους με λάθος ρυθμίσεις στο τιμόνι της Mercedes W07 Hybrid. Αυτές αφορούσαν στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας που αντί να προσφέρει τα μέγιστα, σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας αποθήκευε ενέργεια.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ζήτησε βοήθεια από την ομάδα του αλλά λόγω των περιορισμών στους κανονισμούς, δεν μπορούσαν να του απαντήσουν. Μετά το τέλος του αγώνα του Μπακού, ο Βρετανός χαρακτήρισε την κατάσταση «επικίνδυνη».

«Κοιτούσα το τιμόνι μου στο μεγαλύτερο κομμάτι του γύρου, ειδικά σε όλη την ευθεία είχα το βλέμμα μου εκεί. Ήταν επικίνδυνο. Το μόνο που μπορούσαν να μου πουν ήταν πως υπήρχε λάθος ρύθμιση στους διακόπτες, τους κοιτούσα και αναρωτιόμουν: ‘είμαι εγώ ανόητος; Έκανα κάτι λάθος;’. Κοιτούσα όλους τους διακόπτες, δεν έβλεπα κάτι σε λάθος θέση. Τελικά δεν είχα κάνει κάτι λάθος εγώ», είπε ο Hamilton.

Ο οδηγός της Mercedes διευκρίνισε επίσης πως δεν βρήκε ποτέ λύση στο πρόβλημα αλλά αυτό λύθηκε μόνο του.

«Μου είπαν πως θα λυνόταν το πρόβλημα και αυτό συνέβη 8 γύρους πριν το τέλος. Δεν ξέρω καν τι είχε συμβεί. Από την εκκίνηση είχαμε κάτι ενεργοποιημένο, το είχαμε σε όλο τον αγώνα», είπε ο Lewis.

Σε συνδυασμό με την νίκη του Nico Rosberg, η διαφορά των δύο ανέβηκε στους 24 πόντους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK