Κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία η Mercedes

Οι πρωταθλητές τα βάζουν με τον Verstappen και την οδήγησή του.

Κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία η Mercedes

Θα περίμενε κανείς μετά από μία νίκη και τη διπλή παρουσία στο βάθρο της Σουζούκα που εξασφάλισε τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές, πως στη Mercedes θα το γιόρταζαν! Κι όμως, φαίνεται πως οι Γερμανοί είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους αφού έσπευσαν να καταθέσουν επίσημη διαμαρτυρία στη FIA, για τις τακτικές άμυνας του Max Verstappen.

O οδηγός της Red Bull Racing αμύνθηκε στην επίθεση του Lewis Hamilton στον προτελευταίο γύρο, με τρόπο αναμφίβολα άκομψο. Όμως ταυτόχρονα, νόμιμο, καθώς άλλαξε μόνο μία φορά κατεύθυνση. Τακτική που ακολούθησε και στο Βέλγιο, σε αντίστοιχη επίθεση του Kimi Raikkonen.

Η σχετική ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε: "Κατατέθηκε επίσημη διαμαρτυρία από τη Mercedes AMG Petronas F1 Team, για το μονοθέσιο 33 που οδηγεί ο Max Verstappen της Red Bull Racing, αναφέροντας πως παρέβη το άρθρο 27.5 των αγωνιστικών κανονισμών της F1, οδηγώντας επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει το αυτοκίνητο 44 ώστε να ακολουθήσει γραμμή αποφυγής σύγκρουσης στη στροφή 16".

Ο Hamilton διαμαρτυρήθηκε μέσω team radio για την άμυνα του 19χρονου αλλά όταν ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου, δεν έδωσε συνέχεια. Ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting, μίλησε με τον Verstappen όμως οι αγωνοδίκες του ιαπωνικού Grand Prix, δεν πήραν απόφαση σχετικά. Αντίθετα, πέταξαν την καυτή πατάτα στα χέρια των αγωνοδικών του επόμενου αγώνα, του Grand Prix Η.Π.Α. που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο Ώστιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK