Κράτησε την Pole o Rosberg

Οι αγωνοδίκες χαρίστηκαν στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Μπορεί ο Nico Rosberg να κατέκτησε με συναρπαστικό τρόπο την pole position για το ουγγρικό Grand Prix, ωστόσο για πολλές ώρες ήταν αμφίβολο αν θα την κρατούσε τελικά. Κι αυτό λόγω του debate σχετικά με τον ρυθμό που ακολούθησε όταν το τετ α κε του Fernando Alonso προκάλεσε καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Ο οδηγός της McLaren έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής 9, στην τελική του προσπάθεια στο Q3. Βλέποντας τις κίτρινες σημαίες, κάποιοι οδηγοί εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους, ανάμεσά τους και ο Lewis Hamilton.

Όμως αντίθετα, ο Nico Rosberg σήκωσε για λίγο το πόδι από το γκάζι και μετά συνέχισε κανονικά, πετυχαίνοντας τελικά τον χρόνο που τον έφερε στην pole για 26η φορά στην καριέρα του. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως είδε τις κίτρινες σημαίες και τόνισε πως έκοψε ρυθμό, χάνοντας χρόνο.

Άποψη την οποία συμμερίστηκαν και οι αγωνοδίκες του ουγγρικού Grand Prix, μελετώντας φυσικά παράλληλα τα στοιχεία από την τηλεμετρία της Mercedes W07 Hybrid του Γερμανού αλλά εξετάζοντας και όλα τα διαθέσιμα βίντεο. Κρίθηκε λοιπόν πως ο 31χρονος έκοψε ικανοποιητικά ρυθμό στη στροφή 8 και έτσι κρατάει κανονικά την pole position!

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!