GP Ουγγαρίας: Νίκη κορυφής για τον Hamilton

Την τρίτη διαδοχική νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και συνολικά 48η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Lewis Hamilton, ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix της Ουγγαρίας και περνά για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος ο Rosberg, τρίτος ο Ricciardo.

GP Ουγγαρίας: Νίκη κορυφής για τον Hamilton

Στα 610 μέτρα μέχρι την κορυφή της πρώτης στροφής κρίθηκε ουσιαστικά ο νικητής του ενδέκατου αγώνα της σεζόν. Κλέβοντας τα ηνία από τον teammate του, ο Lewis Hamilton ήλεγξε την πίεση του Nico Rosberg επί 70 γύρους, είδε πρώτος την καρό σημαία και έτσι πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας! Η διαφορά ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes είναι πλέον στους 6 πόντους και οι ισορροπίες, έχουν αλλάξει…

Όμως όσο σταθερά κι αν έμειναν τα πράγματα ανάμεσα στα δύο ασημί βέλη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, τόσες μάχες είχαμε πίσω τους ανάμεσα στους οδηγούς της Red Bull Racing και της Ferrari. Δύο ομάδες που κοντράρονται για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Για τη χαμηλότερη θέση του βάθρου, τα πράγματα ήταν πιο ομαλά. Ο Daniel Ricciardo τερμάτισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο του Χανγκαρόρινγκ, χωρίς να ιδρώνει από την πίεση του Sebastian Vettel. Προσπάθησε πραγματοποιώντας νωρίς τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών να προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στις Mercedes αλλά τελικά επικεντρώθηκε στο να κρατήσει την 3η θέση.

Όσο για τη μονομαχία Max Verstappen-Kimi Raikkonen, ήταν συναρπαστική και ουσιαστικά κράτησε για τα δύο τρίτα του αγώνα! Αρχικά με τον Ολλανδό να κολλάει πίσω από τον Φινλανδό που εκκινώντας μόλις 14ος, ακολούθησε εναλλακτική στρατηγική. Εκκίνησε με τη μαλακή γόμα ελαστικών, έμεινε με αυτή στην πίστα 30 γύρους και ουσιαστικά "φρέναρε" τον 18χρονο που είχε κολλήσει πίσω του μετά το δικό του πρώτο pit stop.

Στη συνέχεια οι ρόλοι άλλαξαν, ο Max βρέθηκε να παίζει άμυνα και ο Kimi να επιτίθεται. Ξανά και ξανά. Η μεταξύ τους κόντρα κορυφώθηκε στον 56ο γύρο όταν και υπήρξε επαφή που προκάλεσε ζημιές στην εμπρός αεροτομή του εκνευρισμένου οδηγού της Ferrari. Τελικά ο Verstappen κράτησε τη θέση του και πλέον η Red Bull έχει πλησιάσει τη Ferrari στον μόλις ένα βαθμό!

Μόνο αυτή η εξάδα, των πρώτων τριών ομάδων στη βαθμολογία, ήταν στον ίδιο γύρο. Ακολούθησε ο Fernando Alonso που έφερε ένα θετικό αποτέλεσμα για τη McLaren, τερματίζοντας έβδομος, μπροστά από τον Carlos Sainz που ήταν για μία ακόμα φορά όγδοος, τη Williams του Vdata-altteri Bottas και τη Force India του Nico Hulkenberg.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK