Με αναβαθμισμένες μονάδες ισχύος η Honda

Οι Ιάπωνες προσπαθούν να βοηθήσουν τη McLaren στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Με αναβαθμισμένες μονάδες ισχύος η Honda

Το καλοκαιρινό διάλειμμα για την Formula 1 αποτελεί παρελθόν αν και όπως φαίνεται, στη Honda δεν έκαναν διακοπές. Στο Grand Prix Βελγίου που σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν, η ιαπωνική εταιρεία φέρνει αναβαθμισμένες μονάδες ισχύος, επιδιώκοντας να δώσει… ώθηση στη McLaren, στην προσπάθειά της να κλέψει την έκτη θέση στη βαθμολογία κατασκευαστών από τη Scuderia Toro Rosso.

H Honda λοιπόν ξόδεψε επτά από τα δέκα tokens που της είχαν απομείνει, πραγματοποιώντας αναβαθμίσεις στο θάλαμο καύσης, τον υπέρ-τροφοδότη και τον κομπρέσορα. Αποσκοπούν στο να κάνουν πιο αποτελεσματικό το συνολικό πακέτο της Honda, αποσκοπώντας περισσότερο στη βέλτιστη λειτουργία παρά στην αύξηση της ιπποδύναμης.

Τόσο ο Fernando Alonso όσο και ο Jenson Button έχουν στη διάθεσή τους τις αναβαθμισμένες μονάδες ισχύος στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Βελγίου. Για τον Ισπανό, αυτό σημαίνει πως όλα τα μέρη της υβριδικής μηχανής έχουν φτάσει στον αριθμό #5. Κάθε αλλαγή από εδώ και πέρα θα φέρει ποινή στο grid. Όσο για τον Βρετανό, είναι η πέμπτη μονάδα εσωτερικής καύσης, ο πέμπτος υπέρτροφοδότης αλλά και οι πέμπτες κατά σειρά MGU-K και MGU-H.

News 24/7

24MEDIA NETWORK