"Μεσογειακό Grand Prix στην Ελλάδα!"

Ο Bernie Ecclestone μίλησε στο CNN για την πιθανότητα διεξαγωγής αγώνα της Formula 1 στην Ελλάδα υπό την ονομασία "Μεσογειακό Grand Prix", υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: "Oι Έλληνες είναι πρόθυμοι. Θέλω να πάω να δω τον Πρωθυπουργό ή τον Δήμαρχο".

"Μεσογειακό Grand Prix στην Ελλάδα!"

Στις 30 Μαΐου η εταιρεία του Bernie Ecclestone "Formula One Licensing" κατοχύρωσε την ονομασία "Formula 1 Mediterranean Grand Prix", δηλαδή "το Μεσογειακό Grand Prix της Φόρμουλα 1".

Σύμφωνα με την ομάδα που τρέχει το πρότζεκτ "Dielpis Formula 1" για την κατασκευή πίστας σε έκταση στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι το κόστος ύψους 800.000.000 ευρώ που απαιτείται, θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια. Στην παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας τον περασμένο Απρίλιο είχε γίνει αναφορά στις εγκαταστάσεις που θα χρειαστεί να κατασκευαστούν, στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν γύρω στις 4.650 με 2.500 εποχιακές θέσεις εργασίας.

Οι ιδιώτες επενδυτές αναζητούν την κατασκευή της πίστας σε ένα κομμάτι του δήμου της Δραπετσώνας-Κερατσίνι, καθώς όπως αναφέρεται θα ήταν δύσκολο να υπάρξει δημόσια χρηματοδότηση ύψους 150.000.000.000 ευρώ, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

"Η Ελλάδα έχει βιώσει και εξακολουθεί να βιώνει, μία μαζική κρίση αλλά είναι τώρα στα πρόθυρα της σταθεροποίησης. Πρέπει να καθοριστούν προτεραιότητες για την χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και είμαι σίγουρος ότι δεν είναι στις προτεραιότητές της μία πίστα στην Formula 1. Θα πρέπει να επισημάνω, ωστόσο, ότι οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν προχωρήσει ώστε να κατασκευάσουν την πίστα στην Δραπετσώνα και να φιλοξενηθεί εκεί ο αγώνας. Τα σχέδια έχουν τεθεί, οικονομικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και το έργο έχει παρουσιαστεί στους ενδιαφερόμενους για χρηματοδότηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο της Δραπετσώνας, στον οποίο παρέχει την πλήρη υποστήριξή του στην προσπάθεια αυτή, η οποία βασίζεται σε ιδιωτική χρηματοδότηση", τόνισε στο CNN ο δημοσιογράφος της Formula 1 Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αρχιτέκτονας του έργου Αθανάσιος Παπαθεοδώρου τόνισε: "Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει στηρίξει πλήρως αυτή την πρωτοβουλία για την διοργάνωση αγώνα της Formula 1 και ανυπομονούμε για την εντολή από τις σχετικές διεθνείς ομοσπονδίες, για την υλοποίηση του έργου. Το μεγαλύτερο όφελος για την χώρα μας θα είναι ότι ο κόσμος θα δει το πιο ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Η εμπειρία μας στην διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, είναι η μεγαλύτερη πιστοποίησή μας!"

Διαβάστε ακόμη:

Η επόμενη φάση για την F1 στην Δραπετσώνα (VIDEO+PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK