Νέα δεδομένα στη Ρωσία για τα ελαστικά

Οι πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με πέρυσι ίσως αλλάξουν τις ισορροπίες.

Νέα δεδομένα στη Ρωσία για τα ελαστικά

Έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από την προηγούμενη επίσκεψη του μαγικού κόσμου της Formula 1 στο θέρετρο του Σότσι. Φέτος το Grand Prix Ρωσίας άλλαξε θέση στο καλεντάρι, αποτελεί μόλις τον τέταρτο γύρο της σεζόν και αντί για τα… Φθινοπωρινά του με τα οποία μας είχε συνηθίσει την προηγούμενη διετία, φέτος φοράει τα καλοκαιρινά του!

Οι τρεις γόμες ελαστικών τις οποίες η Pirelli επέλεξε για το συγκεκριμένο σιρκουί είναι η πολύ μαλακή (κόκκινα διακριτικά, διαθέτει σημαντικό πλεονέκτημα απόδοσης που την καθιστά ιδανική για τις κατατακτήριες δοκιμές), η μαλακή (κίτρινα διακριτικά, ήταν το ελαστικό στο οποίο πόνταρε στην Κίνα ο Rosberg κατακτώντας pole position και νίκη) και η μέση γόμα (λευκά διακριτικά, σχεδιασμένη για να αποδίδει καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες θυσιάζει μέρος της απόδοσης για μεγαλύτερη αντοχή.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω infographic, έχουμε ποικιλία στις επιλογές ελαστικών για αυτό το αγωνιστικό τριήμερο.

Μιλώντας για τον αγώνα του Σότσι, ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, είπε: "Οι συνθήκες την άνοιξη είναι διαφορετικές απ' ότι ήταν πέρυσι το φθινόπωρο. Απ' όσες πίστες επισκεπτόμαστε μέσα στο χρόνο, πρόκειται για μια από αυτές που φθείρουν λιγότερο τα ελαστικά.

Αναμένουμε λοιπόν τα ελαστικά να χρησιμοποιούνται για πολλούς γύρους - ακόμη και η πολύ μαλακή γόμα όπως συνέβη στον περυσινό αγώνα με τον Lewis Hamilton. Παρόλα αυτά η αυξημένη απόδοση που παρατηρούμε στα μονοθέσια του 2016 θα αυξήσει αντίστοιχα τη φθορά. Γι' αυτό οι ελεύθερες δοκιμές θα είναι πολύ σημαντικές καθώς οι ομάδες πρέπει να διαβάσουν με ακρίβεια τη συμπεριφορά των ελαστικών με τη νέα γενιά μονοθεσίων, στις νέες συνθήκες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK