Νίκη… εκτός έδρας!

Η Mercedes επικράτησε σε μία πίστα που ταίριαζε περισσότερο στη Red Bull.

Νίκη… εκτός έδρας!

Προτού ομάδες και οδηγοί ταξιδέψουν στη Σιγκαπούρη για τον δέκατο-πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, γινόταν λόγος για την αγωνιστική διαδρομή όπου οι Mercedes θα μπορούν να ηττηθούν στα ίδια. Μάλιστα, ως φαβορί φερόταν η Red Bull.

Ωστόσο, σε ένα από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα της καριέρας του στη Formula 1, o Nico Rosberg πήρε την pole position την οποία μετέτρεψε στην παρθενική του νίκη στους δρόμους του μεγάλου λιμανιού της Ανατολής. Μία νίκη πολύ σημαντική, καθώς τον επανέφερε και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο 31χρονος δήλωσε: «Ήταν ένα φανταστικό τριήμερο. Στο παρελθόν το σιρκουί της Σιγκαπούρης δεν μου έχει φερθεί και τόσο καλά. Είναι λοιπόν ξεχωριστή και ιδιαιτέρως συναισθηματική για μένα αυτή η νίκη. Είχα καλές κατατακτήριες, καλή εκκίνηση και κρατούσα πίσω μου τις Red Bull και Ferrari. Αμφότερες μας είχαν κερδίσει εύκολα πέρυσι.

Στο τέλος υπήρξε πίεση από τον Daniel (Ricciardo), που είχε έξυπνη στρατηγική σχετικά με το pit stop. Θα μπορούσα να μπω και εγώ για αλλαγή ελαστικών αλλά θα επέστρεφα στην πίστα πίσω του, γιατί θα έβρισκα κίνηση στον γύρο πριν το pit stop. Έτσι επιλέξαμε να παραμείνω στην πίστα και ευχαριστώ την ομάδα μου για αυτή την επιλογή. Μάθαμε από τα περυσινά μας λάθη και κερδίσαμε σε μία πίστα που ήταν ιδανική για τις Red Bull».

Ο Rosberg είναι πλέον 8 βαθμούς μπροστά από τον teammate του στη Mercedes, Lewis Hamilton.

News 24/7

24MEDIA NETWORK