Νικητής στο... σπίτι του ο Hamilton

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα που ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση ο Lewis Hamilton εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Nico Rosberg και πήρε τη νίκη μέσα στο... σπίτι του, μειώνοντας στους 4 βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ομόσταυλό του. Διεκόπη μόλις στο 2ο γύρο ο αγώνας εξαιτίας της σύγκρουσης Massa - Raikkonen. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη.

Νικητής στο... σπίτι του ο Hamilton

Δείτε εδώ το live του αγώνα.

Παρά το γεγονός πως εκκίνησε από την 6η θέση του γκριντ, ο Lewis Hamilton κατάφερε να ανέβει τέταρτος από τον πρώτο κι όλας γύρο του αγώνα, με τον ομόσταυλό του και κάτοχο της pole postition, Nico Rosberg.

Πριν καλά καλά οι πιλότοι αποκτήσουν ρυθμό, ο Kimi Raikkonen έχασε τον έλεγχο επιστρέφοντας στην πίστα από την περιοχή της διαφυγής με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην μπαριέρα και στη συνέχεια να συγκρουστεί με την Williams του Felipe Massa.

Ο Φινλανδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός από μερικές μελανιές και ο αγώνας σταμάτησε προκειμένου να μεταφερθούν εκτός πίστας τα συντρίμμια, αλλά και να επισκευαστούν οι κατεστραμμένες μπαριέρες.

Έπειτα από περίπου μία ώρα διακοπής, ο αγώνας ξεκίνησε ξανά με το όχημα ασφαλείας στην πίστα και τους Massa και Raikkonen εκτός αυτής. Ο Nico Rosberg δεν δυσκολεύθηκε να ανεβάσει τη διαφορά του από τις McLaren που βρίσκονταν μέχρι εκείνη την ώρα στην 2η και 3η θέση και οδηγούσε σταθερά την κούρσα μέχρι τον 28ο γύρο. Ο Γερμανός αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο μάλιστα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Ο Lewis Hamilton δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί το... στραβοπάτημα του ομόσταυλού του και παίρνοντας μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Bottas βρέθηκε στην κορυφή μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο πιλότος της Williams ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος στο βάθρο, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει τρίτος.

Sebastian Vettel και Fernando Alonso έδωσαν μεγάλη μάχη για την 5η θέση στους τελευταίους γύρους του αγώνα, με τον Γερμανό να βγαίνει τελικά νικητής λίγο πριν από το φινάλε. Απογοητευτικός ο αγώνας για τον Esteban Gutierrez, ο οποίος εγκατέλειψε έπειτα από επαφή με τον Pastor Maldonado.

H κατάταξη:

Βαθμολογία οδηγών:

1. Rosberg 165

2. Hamilton 161

3. Ricciardo 98

4. Alonso 87

5. Bottas 73

6. Vettel 70

7. Hulkenberg 63

8. Button 55

9. Magnussen 35

10. Massa 30

11. Perez 28

12. Raikkonen 19

13. Vergne 9

14. Grosjean 8

15. Kvyat 6

16. Bianchi 2

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Mercedes 326

2. Red Bull 168

3. Ferrari 106

4. Williams 103

5. Force India 91

6. McLaren 90

7. Toro Rosso 15

8. Lotus 8

9. Marussia 2

10. Caterham 0

11. Sauber 0

News 24/7

24MEDIA NETWORK