Ο κακός χαμός στο Αζερμπαϊτζάν

Η επεισοδιακή εξέλιξη του αζέρικου grand prix βρήκε τον Ζεμπάστιαν Φέτελ να "επικρατεί" του Λιούις Χάμιλτον και να διευρύνει το προβάδισμά του στη μάχη του τίτλου. Η καρό σημαία για τον Ρικιάρντο.

Ο κακός χαμός στο Αζερμπαϊτζάν

Το grand prix στο Μπακού δεν ήταν από τα συνηθισμένα. Από εκείνα που ο πρώτος φεύγει και μην τον είδατε. Απ' αυτά που κρίνονται νωρίς.

Ήταν από τ' άλλα, τα γεμάτα ένταση και ανατροπές. Και ήταν σίγουρα το πιο απρόβλεπτο μέχρι εδώ στην τρέχουσα σεζόν, αφού είχε πολλά απ' όσα που αγαπάει να βλέπει ο θεατής.

Κυρίες όμως μάχες στην πίστα, έστω κι αν αυτές έφεραν πολλάκις το αυτοκίνητο ασφαλείας στον αγώνα. Ακόμη και διακοπή υπήρξε, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το φινάλε.

Το τι έκαναν Φέτελ και Χάμιλτον στη διάρκεια του αγώνα τράβηξε όλα τα βλέματα. Κυρίως το συμβάν στον 20ο γύρο, όταν οι δυο τους είχαν επαφή μετά από φρενάρισμα του Βρετανού, πίσω από το safety car, και στη συνέχεια ο Γερμανός επιτέθηκε και χτύπησε τον μεγάλο αντίπαλό του.

Οι αγωνοδίκες άργησαν να πάρουν απόφαση, στον Φέτελ επεβλήθη ποινή stop & go 10 δευτερολέπτων, αλλά το πρόβλημα που είχε με το προσκέφαλο ο Χάμιλτον αποδείχθηκε κομβικό. Αφού ο Γερμανός βγήκε μπροστά και κρατήθηκε μέχρι τέλους χωρίς να πιεστεί.

Ήταν όμως τέταρτος, διότι το βάθρο κατέλαβαν ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο Βάλτερι Μπότας, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στη γραμμή τερματισμού, και ο Λανς Στρολ, στην καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας οι πρώτοι βαθμοί της McLaren από την 9η θέση του Φερνάντο Αλόνσο.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

AP Photo/Efrem Lukatsky

News 24/7

24MEDIA NETWORK