Ο Verstappen επέλεξε τη στρατηγική!

Ο Ολλανδός επέμενε να εκκινήσει τον αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα.

Ο Verstappen επέλεξε τη στρατηγική!

Ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός πως η Red Bull Racing επέλεξε να κάνει ο Max Verstappen τον ταχύτερο γύρο του στο Q2 με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Κι αυτό διότι με αυτή θα πρέπει να εκκινήσει το Grand Prix Βελγίου και αυτή η επιλογή είναι αντίθετη από του teammate του, Daniel Ricciardo, καθώς κι από των άμεσων ανταγωνιστών του (Nico Rosberg, Kimi Raikonen, Sebastian Vettel).

Λογικά ο 18χρονος θα έχει την ευκαιρία να κάνει καλή εκκίνηση, αλλά θα πρέπει να μπει νωρίτερα στα pit για αλλαγή ελαστικών καθώς η συγκεκριμένη γόμα δεν αντέχει για πολλούς γύρους στο επτά χιλιομέτρων σιρκουί του Σπα.

Όπως όμως αποκαλύφθηκε μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, η επιλογή αυτή ανήκε στον ίδιο τον Ολλανδό!

" Όταν το πρωί συζητήσαμε τις πιθανές στρατηγικές, αναφέραμε όλα τα ενδεχόμενα στους οδηγούς μας. Ο Max ήθελε να εκκινήσει τον αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα ενώ ο Daniel με τη μαλακή. Οι οδηγοί και οι μηχανικοί τους επέλεξαν τις στρατηγικές, όχι εμείς. Όμως σε ομαδικό επίπεδο μας έλυσαν τα χέρια, καθώς έτσι καλύπτουμε όλα τα ενδεχόμενα. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας που θα κριθεί από τη φθορά των ελαστικών", αποκάλυψε στο motorsport.com ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Chirstian Horner.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

GP Βελγίου (QF): Ίδρωσε για την pole position o Rosberg

News 24/7

24MEDIA NETWORK