Ο Χάμιλτον δεν χάνει στο Σιλβερστόουν, πανωλεθρία για Φέτελ

Άτρωτος στο βρετανικό grand prix ο Λιούις Χάμιλτον, ούτε καν απειλήθηκε τερματίζοντας πρώτος για τέταρτη σερί χρόνια! Προβλήματα στο φινάλε οι Ferrari, μειώθηκε στον πόντο η διαφορά από την κορυφή.

Ο Χάμιλτον δεν χάνει στο Σιλβερστόουν, πανωλεθρία για Φέτελ

Το grand prix στο Σιλβερστόουν δεν θα μπορούσε να έχει άλλον πρωταγωνιστή από τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes άνοιξε το σπίτι του στους ανταγωνιστές του και τους... κέρασε πίκρα, αφού από το 2014 νικάει σταθερά στην εν λόγω πίστα. Ήταν μάλιστα η πέμπτη φορά στις 11 παρουσίες του στον αγώνα της πατρίδας του που θ' ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Η χαρά του Χάμιλτον ήταν φυσικά διπλά από τη στιγμή που ο Ζεμπάστιαν Φέτελ κατέληξε να τελειώσει την κούρσα του έβδομος, με αποτέλεσμα η απόσταση από την πρώτη θέση στην κατάταξη των οδηγών να μειωθεί στο ελάχιστο. Ο Γερμανός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τα ελαστιακά στους τελευταίους γύρους και μετά από κλατάρισμα "χαροπάλεψε" να φέρει τη Ferrari του στον τερματισμό προκειμένου να "σώσει" έστω έξι βαθμούς.

Εκτός της πρωτιάς του Χάμιλτον η Mercedes πανηγύρισε το "1-2" στο Σιλβερστόουν, καθώς ο Βάλτερι Μπότας, εκ των διεκδικητών πλέον του τίτλου, εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις και ήρθε δεύτερος προσπερνώντας και τον Κίμι Ράικονεν, ο οποίος έπεσε τρίτος παρά το καλό γυρολόγιό του στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αφού και αυτός αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά.

Μεταξύ των δύο μονοθεσίων της Scuderia βρέθηκαν ο Φερστάπεν, ο Ρικιάρντο, ο οποίος από 19ος αναρριχήθηκε 5ος, και ο Χούλκενμπεργκ, ενώ τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν ο σταθερά ανερχόμενος Οκόν, ο Πέρες και ο Μάσα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

News 24/7

24MEDIA NETWORK