Οι απολυμένοι της Caterham ζητούν αποζημίωση

Στο πλαίσιο της διαδικασίας μείωσης του κόστους λειτουργίας της Caterham, η νέα ιδιοκτησία απέλυσε περισσότερους από 40 εργαζόμενους, οι οποίοι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον της και να ζητήσουν αποζημίωση.

Τα "θύματα" της νέας ιδιοκτησίας ισχυρίζονται ότι η ομαδική αυτή απόλυση έγινε παραβιάζοντας το εργατικό δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στη Μ. Βρετανία και η πλειονότητα των μελών της αποτελείται από Βρετανούς.

Οι απολυμένοι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά της Caterham και να ζητήσουν αποζημίωση, ενώ παράλληλα ζητούν από την FIA, ως θεσμική αρχή του σπορ, να τοποθετηθεί για το θέμα.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους απολυμένους αναφέρει: "Η συνοπτική απόλυση εργαζομένων από Caterham έγινε χωρίς προειδοποίηση ή διαβούλευση και θα οδηγήσει σε σημαντικές αξιώσεις αποζημίωσης εναντίον της ομάδας. Η Caterham επίσης υπαναχώρησε στις υποσχέσεις της ότι οι εργαζόμενοι τουλάχιστον θα πληρώνονταν τον Ιούλιο. Οι δικηγόροι του γκρουπ (των απολυμένων) θα αναλάβουν άμεση δράση.

Εννοείται ότι οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους έχουν στηρίξει την ομάδα στα 4 χρόνια που συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα ζητήσουν από τη FIA -ως υπεύθυνου ρυθμιστή- να διερευνήσει τη συμπεριφορά της ομάδας και τις περιστάσεις σχετικά με την πρόσφατη αλλαγή ιδιοκτησίας".

Πριν από την πώληση σε επενδυτές από την Μέση Ανατολή και την Ελβετία, η Caterham, η οποία αγωνίζεται στη Formula 1 τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, αριθμούσε περί τα 350 μέλη.

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.