Πήγε στο νοσοκομείο ο Ericsson

Ο Σουηδός είχε άσχημη έξοδο στην 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Πήγε στο νοσοκομείο ο Ericsson

Την ώρα που οι 21 συνάδελφοί του διεκδικούσαν την pole position για το βρετανικό Grand Prix, o Marcus Ericsson βρισκόταν στο νοσοκομείο της Οξφόρδης όπου και υπεβλήθη σε μία σειρά εξετάσεων. Αφορμή αποτέλεσε το ατύχημά του στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του δέκατου γύρου της σεζόν.

Ο 25χρονος έχασε τον έλεγχο της Sauber πατώντας στα βρεγμένα κερμπ, στην έξοδο της ταχύτατης στροφής Stowe. Έπειτα απλός επιβάτης, είδε τη C35 να καταλήγει στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, το μονοθέσιο του διαλύθηκε (ακόμα και το τιμόνι έφυγε από τη θέση του!) αλλά ευτυχώς ο Σουηδός οδηγός βγήκε μόνος του από την «πληγωμένη» Sauber.

Επειδή προφανώς οι αισθητήρες κατέγραψαν υψηλές τιμές δυνάμεων G κατά την πρόσκρουση, ο Ericsson μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε μία σειρά εξετάσεων που ευτυχώς, ήταν "καθαρές".

"Προφανώς ήταν σοβαρό ατύχημα. Ακολούθησε ανοιχτή τροχιά στη στροφή 15 και πάτησα και στο γρασίδι που ήταν βρεγμένο. Έχασα τον έλεγχο και ακολούθησε η σύγκρουση. Μεταφέρθηκα στο ιατρικό κέντρο της πίστας αλλά λόγω της σφοδρότητας της πίστας ήθελαν να πάω στο νοσοκομείο. Κάναμε πολλές προληπτικές εξετάσεις και όλα δείχνουν καλά. Πονάω λίγο αλλά είμαι εντάξει", είπε ο Ericsson.

O Ericsson θα χρησιμοποιήσει το εφεδρικό σασί της Sauber και θα εκκινήσει τον αγώνα του Silverstone από το pit lane.

Δείτε το ατύχημα του Σουηδού στο video που ακολουθεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK