Που πήγε η ταχύτητα του Button;

O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής εξηγεί τον πρόωρο αποκλεισμό του.

Που πήγε η ταχύτητα του Button;

Η τρίτη θέση του Jenson Button στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μπαχρέιν, γέμισε αισιοδοξία τους φίλους της McLaren-Honda. Ειδικά μετά την περυσινή τραγική σεζόν της ιστορικής ομάδας, τέτοια πλασαρίσματα έχουν λείψει στους υποστηρικτές της.

Με «προίκα» λοιπόν την εμφάνιση της Παρασκευής, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 ήλπιζε να έχει και καλές κατατακτήριες. Όχι με θέση στο Top3 αλλά έστω στο Q3. Πράγμα που δεν συνέβη καθώς περιορίστηκε στην 14 θέση.

Μιλώντας στη μεικτή ζώνη μετά το τέλος του Q2, ο Βρετανός εξήγησε το γιατί: "Δεν περίμενα να ήμουν το ίδιο ψηλά σήμερα γιατί είμαι σίγουρος πως κάποιοι από τους αντιπάλους μας, ανέβασαν την απόδοση της μονάδας ισχύος τους. Όμως περίμενα να είμαι πιο κοντά στο Q3. Αν η ισορροπία του μονοθεσίου μου ήταν στο Q2 όπως ήταν στο Q1, ίσως να κατάφερνα να περάσω στην τελική φάση. Αλλά είχα πολλή υπέρστροφη για κάποιο λόγο".

Ο Button υστέρησε ακόμα και του πρωτοεμφανιζόμενου Stoffel Vandoorne που αυτό το τριήμερο αντικαθιστά στο τιμόνι της έτερης MP4-31 τον τραυματία Fernando Alonso.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

GP Μπαχρέιν: Pole position για τον Hamilton!

News 24/7

24MEDIA NETWORK