Στη Ferrari και το 2017 ο Raikkonen

Η συνεργασία των δύο πλευρών επεκτάθηκε για μία ακόμα σεζόν.

Στη Ferrari και το 2017 ο Raikkonen

Η Scuderia Ferrari αποφάσισε να διατηρήσει τον Kimi Raikkonen στις τάξεις της και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2017! Ο Φινλανδός εξαργυρώνει τις μεστές φετινές του εμφανίσεις, που τον έχουν φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, όπου και ισοβαθμεί με 96 πόντους, με τον teammate του στην ιταλική ομάδα, Sebastian Vettel.

Όμως καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του «Iceman» που με το νέο συμβόλαιο θα κλείσει τα… 38 οδηγώντας για λογαριασμό της Ferrari, σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αρμονική σχέση του με τον Γερμανό.

Ο Raikkonen διανύει τη δεύτερη περίοδο συνεργασίας του με την ομάδα του Μαρανέλο. Η πρώτη ήταν την περίοδο 2007-2009 και ξεκίνησε με την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου. Ήταν ο μοναδικός έως τώρα στην καριέρα του Kimi και ο τελευταίος που κατέκτησε οδηγός της Ferrari.

Επέστρεψε στους κόκκινους το 2014, όπου είχε μία πολύ δύσκολη σεζόν στο πλευρό του Fernando Alonso, δείχνοντας αδυναμία στο να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Turbo εποχής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πέρυσι βρέθηκε 3 φορές στο βάθρο ενώ αυτό έχει συμβεί ήδη τέσσερις φορές φέτος (Μπαχρέιν, Ρωσία, Ισπανία, Αυστρία).

Ο Φινλανδός έχει συνολικά στο ενεργητικό του 20 νίκες, 16 pole positions, 84 βάθρα και 42 ταχύτερους γύρους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK