Στη Renault o Hulkenberg

Οριστικοποιήθηκε η μετεγγραφή του Γερμανού οδηγού στη γαλλική ομάδα.

Στη Renault o Hulkenberg

To είχατε διαβάσει εδώ στο Contra.gr, με το που κυκλοφόρησε ως ψίθυρος. Τελικά, μερικά 24ωρα μετά, επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο Nico Hulkenberg αλλάζει στρατόπεδο στο τέλος της σεζόν που διανύουμε και από το 2017 θα οδηγεί για λογαριασμό της Renault F1.

Ο Γερμανός που σε 111 συμμετοχές σε Grand Prix της Formula 1 έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα την τέταρτη θέση αλλά κατά γενική ομολογία διαθέτει το ταλέντο για πολύ περισσότερα, καταφέρνει επιτέλους αφού στο οποίο στόχευε εδώ και καιρό: να γίνει εργοστασιακός οδηγός.

Κι αυτό παρότι οι Γάλλοι δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς διανύουν μία κάκιστη σεζόν, κολλημένοι στην ένατη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Σε αντίθεση με την νυν ομάδα του Hulkenberg, τη Force India, που για πρώτη φορά στην ιστορία της διεκδικεί με αξιώσεις την τέταρτη.

Ωστόσο ο ταλαντούχος οδηγός κοιτάζει… μπροστά, ευελπιστώντας σε ανακάτεμα της τράπουλας το 2018 λόγω των μεγάλων αλλαγών στους κανονισμούς, που μπορεί να επιτρέψουν σε μία εργοστασιακή ομάδα να αλλάξει τις τύχες της και εκμεταλλευόμενη σωστά τους πόρους της, να βρεθεί να μάχεται στην κορυφή.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στο δυναμικό της Renault. Πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και σε αυτό το πλαίσιο, έχω πολλά να θυμάμαι. Βλέπετε την περίοδο συνεργασίας του με τη Benetton Renault, o Michael Schumacher δεν μετέτρεψε απλά τη Γερμανία σε ένα έθνος που λατρεύει την F1 αλλά άναψε και τη φωτιά μέσα μου, τον ενθουσιασμό μου για τους αγώνες.

Ως μέλος της οικογένειας της Renault, θέλω να βοηθήσω στην εξέλιξη του μονοθεσίου και να γράψουμε μαζί νέες ιστορίες επιτυχίας. Ανέκαθεν, ήταν όνειρο μου η συνεργασία με μία εργοστασιακή ομάδα. Οι νέοι κανονισμοί της F1 θα αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού και αυτό κρύβει ευκαιρίες για την ομάδα μας", είπε ο 29χρονος.

Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι πολυετής, χωρίς ωστόσο να έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK