Τέλος στις ελπίδες για Audi στην F1

Οι Γερμανοί αποχωρούν από το WEC αλλά θα εστιάσουν σε άλλο θεσμό.

Χρόνια τώρα φημολογείται η εμπλοκή του VW Group στη Formula 1, είτε με τη Volkswagen, είτε με την Audi. Ωστόσο, πάντα η δικαιολογία ήταν πως όσο οι Γερμανοί μάχονταν σε αγώνες αντοχής, ήταν δύσκολο να έχουν ένα τέτοιο και τόσο κοστοβόρο παράλληλο πρόγραμμα.

Μετά από 18 χρόνια, με 13 νίκες στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν, η Audi τελικά αφήνει τους αγώνες αντοχής και το WEC, όχι όμως για τη Formula 1.

Η μάρκα από το Ίνγκολσταντ στρέφεται στο πρωτάθλημα της Formula E, με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια! Κι αυτό διότι ο συγκεκριμένος θεσμός ταιριάζει με το προϊοντικό της μέλλον αφού από το 2018 λανσάρει τα πρώτα της αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα.

Παράλληλα, η Audi όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την εμπλοκή της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, γνωστό ως DTM, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RallyCross αν και εκεί, αντί για εργοστασιακή συμμετοχή, θα παρέχει εργοστασιακή υποστήριξη στην ομάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2016, Mattias Ekstrom.

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.