Θα αλλάξει το νέο σύστημα

Μετά το φιάσκο της Μελβούρνης, οι ομάδες θέλουν να αλλάξει η διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1.

Θα αλλάξει το νέο σύστημα

Απογοήτευση επικρατεί τόσο στις τάξεις του κοινού όσο και των εμπλεκόμενων στον μαγικό κόσμο της Formula 1, από την απογοητευτική εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας. Το τελευταίο πεντάλεπτο του Q3 είχε μηδενική δράση, οι περισσότεροι οδηγοί δεν έκαναν καν νέες προσπάθειες και έκτοτε έχει αρχίσει ένα debate που αφορά στην ορθότητα των αλλαγών.

Όπως φαίνεται, όλες οι ομάδες τάσσονται κατά του νέου συστήματος και το πρωί της Κυριακής θα υπάρξει συνάντηση για να αποφασιστεί αν θα διατηρηθεί και στο επόμενο Grand Prix, σε δύο εβδομάδες στο Μπαχρέιν. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, που ζήτησε συγνώμη από το κοινό.

Από αυτή τη συνάντηση θα απουσιάζει ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Bernie Ecclestone, καθώς βρίσκεται στην Ευρώπη. Είναι όμως σαφές πως θα έχει μάτια κι αυτιά εκεί. Είναι σαφές πως για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει να υπάρξει ομοφωνία ανάμεσα στις 11 ομάδες. Όμως δεδομένου πως Mercedes, Ferrari και Red Bull τάσσονται κατά, το ίδιο θα κάνουν και οι «δορυφορικές» ομάδες αλλά και αυτές που διατηρούν πελατειακές σχέσεις.

Το πιθανότερο είναι να επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα και όχι σε μία υβριδική εκδοχή του νέου, με το καθεστώς των συνεχών αποκλεισμών να διατηρείται στα Q1 και Q2 αλλά να αναιρείται στο Q3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Horner: "Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη!"

GP Αυστραλίας: Pole position για τον Hamilton!

News 24/7

24MEDIA NETWORK