Τι έγινε με το ελαστικό του Vettel

H Pirelli εντόπισε την αιτία της καταστροφής για τον οδηγό της Ferrari.

Τι έγινε με το ελαστικό του Vettel

Όταν στον 25 γύρο του Grand Prix Αυστρίας το πίσω δεξί ελαστικό του Sebastian Vettel εξερράγη, όλοι σπεύσαμε να κατηγορήσουμε τη στρατηγική της Ferrari που τον κράτησε τόσο πολύ στην πίστα με την πολύ μαλακή γόμα.

Ωστόσο, η ενδελεχής έρευνα που έκανε η Pirelli, έδωσε μία νέα διάσταση στο συμβάν, καθώς όπως όλα δείχνουν, το ελαστικό του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή (που σε εκείνο το σημείο ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα του Red Bull Ring) διαλύθηκε επειδή πάτησε σε θραύσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Pirelli ανέφερε:

« Η ανάλυση του συμβάντος με το ελαστικό του Sebastian Vettel, που επηρέασε τον αγώνα του στην Αυστρία, ολοκληρώθηκε. Τα αποτελέσματα αυτής έχουν γνωστοποιηθεί στη Ferrari. Τα υπολείμματα του εν λόγω ελαστικού, σε συνδυασμό με ενδελεχή αντιπαραβολή με τα άλλα ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα, δεν έδειξε σημάδια φθοράς ή αστοχίας στη δομή του πίσω δεξιού ελαστικού. Ως αποτέλεσμα, το πρόβλημα φαίνεται πως προκλήθηκε από κάποιο θραύσμα».

Η ουσία όμως, ανεξαρτήτως της αιτίας, είναι πως ο Sebastian Vettel τέθηκε εκτός μάχης, έμεινε στους 96 πόντους και απομακρύνθηκε από την κορυφή της βαθμολογίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK