Τι ελαστικά έχει κάθε οδηγός για το GP;

Η Pirelli παρουσιάζει όσα αφορούν τα ελαστικά για το GP Ουγγαρίας

Ένας παράγοντας που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικός για την έκβαση του Grand Prix της Ουγγαρίας, θα είναι τα ελαστικά. Ο ρυθμός καταπόνησής τους αναμένεται να επηρεάσει τις στρατηγικές και γιατί όχι, να κρίνει και τον νικητή. Τι σετ έχει λοιπόν κάθε οδηγός διαθέσιμο ενόψει του ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος;

Στο infographic που ακολουθεί, η ιταλική εταιρεία που προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα τα ελαστικά στη Formula 1 από το 2011, αναλύει τις διαθέσιμες επιλογές. Οι δύο Mercedes (Nico Rosberg/Lewis Hamilton), οι δύο Red Bull (Daniel Ricciardo/Max Verstappen) αλλά και ο Sebastian Vettel, έχουν όλοι από δύο φρέσκα σετ μαλακής γόμας, ένα φρέσκο σετ πολύ μαλακής γόμας και από δύο χρησιμοποιημένα σετ πολύ μαλακής. Αντίθετα, ο έτερος οδηγός της Ferrari, Kimi Raikkonen, έχει στη διάθεσή του τρία φρέσκα σετ πολύ μαλακής γόμας και ένα χρησιμοποιημένο. Δείτε αναλυτικά τις επιλογές:

 

Σύμφωνα με την οδηγία της Pirelli, οι οδηγοί καλούνται να μην κάνουν περισσότερους από 14 γύρους με την πολύ μαλακή γόμα και όχι περισσότερους από 29 με τη μαλακή.

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!