Τι σετ ελαστικών διάλεξε κάθε πιλότος;

Τα ελαστικά θα παίξουν και στο Grand Prix Γερμανίας καθοριστικό ρόλο.

Η Formula 1 έχει μία τελευταία στάση πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, στη Γερμανία και την πίστα του Χόκενχαϊμ. Εκεί η Pirelli έχει διαθέσιμες τη μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών. Και όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε αγώνα, οι πιλότοι έχουν κάνει διάφορες επιλογές στα διαθέσιμα σετ που θα έχουν κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Με εξαίρεση τις Force India που παραδοσιακά «ψάχνονται» με στρατηγικές διαχείρισης ελαστικών, όλοι έχουν απλά… βγάλει την υποχρέωση με την μέση γόμα, με την πολύ μαλακή να είναι προφανώς αυτή που αποτελεί τη βασική επιλογή και θα χρησιμοποιηθεί και στο κυνήγι της pole position.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι οδηγοί της Ferrari, έχουν επιλέξει περισσότερα σετ της πολύ μαλακής γόμας, από τους ομολόγους τους στις Mercedes και Red Bull Racing. Δείτε αναλυτικά τις επιλογές στο infographic που ακολουθεί…

 

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.