GP Αυστρίας: Ένας τέλειος Rosberg

Πραγματοποιώντας τον τέλειο αγώνα, ο Nico Rosberg "έκλεψε" την πρωτιά από τον poleman Lewis Hamilton στην εκκίνηση στην πίστα της Αυστρίας και έφτασε στην 11η νίκη της καριέρας του, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Βρετανό στους 10 βαθμούς. Δεύτερος ο Hamilton, εγκατέλειψαν Alonso και Raikkonen.

GP Αυστρίας: Ένας τέλειος Rosberg

Έχει πάρει φόρα ο Nico Rosberg! Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes έφτασε στην τρίτη νίκη του στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της σεζόν, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Lewis Hamilton στους 10 βαθμούς.

Ο Rosberg ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση του grid, πίσω από τον ομόσταυλό του, ωστόσο κατάφερε να "κλέψει" την πρωτιά στην εκκίνηση, διατηρώντας την πρωτοπορία από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τον 29χρονο όταν στον 40ό γύρο ο Hamilton δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων επειδή πάτησε η γραμμή στην έξοδο του pitlane.

Το Grand Prix της Αυστρίας δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά για τους Kimi Raikkonen και Fernando Alonso, οι οποίοι κατέληξαν με το... καλημέρα στις μπαριέρες, εγκαταλείποντας αμφότεροι τον αγώνα.

Το ατύχημα συνέβη στην 3η στροφή της πίστας, λίγο μετά την εκκίνηση, όταν Ισπανός πιλότος χτύπησε στο πίσω μέρος τη Mclaren, με αποτέλεσμα αυτή να σκαρφαλώσει πάνω στη Ferrari. Τα δύο μονοθέσια κατέληξαν στις μπαριέρες, ευτυχώς χωρίς κανένας από τους δύο πιλότους να τραυματιστεί.

Πολύ καλός αγώνας από τον Felipe Massa, o οποίος αναδείχθηκε νικητής στη μάχη για την τρίτη θέση με τον Sebastian Vettel και ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι το 2014. Bottas, Hulkenberg, Maldonado, Verstappen, Perez και Ricciardo συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα.

Εκτός αγώνα τέθηκε και ο Button λόγω μηχανικού προβλήματος στο δέκατο γύρο αφήνοντας τη McLaren χωρίς μονοθέσιο από πολύ νωρίς στον αγώνα, ενώ ακολούθησε ο Grosjean (Lotus) λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων, ο Carlos Sainz (Toro Rosso) που δεν είχε δύναμη στον κινητήρα, ενώ ο Will Stevens (Manor) είχε διαρροή καυσίμου.

Αναλυτικά η κατάταξη στο GP Αυστρίας:

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK