Το όνομα Σουμάχερ επιστρέφει στη Formula 1, γιατί οι θρύλοι δε σβήνουν ποτέ

Ο Μικ Σουμάχερ μπαίνει στους αγωνιστικούς χώρους και επίσημα, κρατώντας στα χέρια του ίσως το πιο ιερό επώνυμο της F1. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Το όνομα Σουμάχερ επιστρέφει στη Formula 1, γιατί οι θρύλοι δε σβήνουν ποτέ

Το όνομα Σουμάχερ θα μείνει γραμμένο στο βιβλίο της ιστορίας της Formula 1 και σε αυτή την γενιά. Μπορεί ο Μίκαελ Σουμάχερ να δίνει από το 2012 τη δική του μάχη για να σταθεί στα πόδια του, ύστερα από εκείνο το ατύχημα σε πίστα του σκι που παραλίγο να του στερήσει τη ζωή, αλλά ο γιος του, Μικ Σουμάχερ είναι έτοιμος να πάρει τη σκυτάλη και να κάνει το ντεμπούτο του στις πίστες, εκπροσωπώντας τη Φεράρι, από τις 2 Απριλίου.

Ο Μικ είναι μόλις 20 ετών και θα λάβει μέρος σε δοκιμαστική διαδρομή της Formula 1 ενώ θα λάβει μέρος και στο αγωνιστικό πρόγραμμα της F2 το Μπαχρέιν, όντας μέλος της ακαδημίας της Φεράρι, στην ίδια τάξη με το μεγάλο αστέρι από τη Βρετανία, τον Κάλουμ Άιλοτ, που επίσης θα λάβει μέρος σε δοκιμαστική διαδρομή στην Ισπανία, το Μάιο.

Ο επικεφαλής της Φεράρι, Ματία Μπινότο, χαιρέτησε τη συμμετοχή των δυο αθλητών σε επίσημους αγώνες, τονίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη σε αυτό το στάδιο της καριέρας τους. Oι δυο διαδρομές θα διεξαχθούν αμέσως μετά το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν και αμέσως μετά το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης αντίστοιχα.

Ο Μικ Σουμάχερ δεν έχει κρύψει τον ενθουσιασμό του γι' αυτή την μαγική στιγμή, που είναι φτιαγμένη από το υλικό κινηματογραφικών ιστοριών όπως το 'Creed' . Μερικά ονόματα ανθρώπων είναι συνυφασμένα με την ίδια την έννοια της δόξας. Το σίγουρο είναι πως ρητά όπως 'το Μήλο κάτω από τη Μηλιά θα πέσει' αποκτούν μια νέα διάσταση, καθώς ο Μικ δεν μοιάζει απλώς με τον Μίκαελ, αλλά είναι ίδιος ο πατέρας του.

Απομένει να φανεί αν και οι επιδόσεις του στους αγωνιστικούς χώρους θα είναι παρόμοιες.

(κεντρική φωτογραφία: AP/Uwe Anspach)

News 24/7

24MEDIA NETWORK