ΤΡΟΜΕΡΟ: Ο Χάμιλτον πήρε δώρο το κράνος του Άιρτον Σένα

Η 65η pole position στην καριέρα του Λιούις Χάμιλτον θα είναι αυτή που θα θυμάται περισσότερο από την πρώτη και κάθε άλλη μέχρι τώρα ή από εδώ και πέρα! Και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

ΤΡΟΜΕΡΟ: Ο Χάμιλτον πήρε δώρο το κράνος του Άιρτον Σένα

Από μόνο του το ότι ο Λιούις Χάμιλτον ισοφάρισε την επίδοση του Άιρτον Σένα σε κερδισμένες pole positions είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η οικογένεια του θρυλικού Βραζιλιάνου φρόντισε να δώσει έξτρα λάμψη στο γεγονός αυτό!

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είχε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του καναδικού grand prix, που έγιναν το Σάββατο, και για 65η φορά στην καριέρα του θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον κυριακάτικο αγώνα.

Είναι ο πρώτος που φτάνει σε αυτήν την επίδοση μετά τον Σένα κι αυτός που πλέον θα έχει στη συλλογή του το κίτρινο κράνος του!

Οι συγγενείς του Βραζιλιάνου, 23 χρόνια μετά το θάνατό του, αποφάσισαν να δωρίσουν το κράνος του στον 32χρονο οδηγό, ο οποίος με τις επιδόσεις του έχει περάσει στην ιστορία.

" Τρέμω. Για πολλούς από εσάς, ο Άιρτον ήταν ο αγαπημένος μας οδηγός. Ήταν και για μένα επίσης. Το να λαμβάνω αυτό και να τον ισοφαρίζω είναι μια σπουδαία τιμή", δήλωσε ο Βρετανός καμαρώνοντας για τη special έκπληξη που τον περίμενε στο φινάλε.

Η όλη διαδικασία, η οποία διεξήχθη σε ιδανικές συνθήκες (ηλιοφάνεια, ιδανική θερμοκρασία αέρα και οδοστρώματος, χωρίς υγρασία) πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Παραθέτουμε απλώς την κατάταξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK