Vandoorne: Έδειξα την αξία μου!

Ο οδηγός της McLaren άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε.

Vandoorne: Έδειξα την αξία μου!

Όταν το ιατρικό επιτελείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού άναβε κόκκινο φως για τη συμμετοχή του Fernando Alonso στο Grand Prix του Μπαχρέιν, ο Stoffel Vandoorne ήταν στην Ιαπωνία όπου έκανε δοκιμές με τη Super Formula. Από το πουθενά λοιπόν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μπήκε σε ένα αεροπλάνο, έφτασε στη Μανάμα και… μπήκε πίσω από το τιμόνι της MP4-31.

Το ντεμπούτο του ως οδηγός της McLaren σε επίσημη διαδικασία Grand Prix, ήταν άκρως θετικό. Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Βέλγος πλασαρίστηκε ψηλότερα από τον πολύπειρο teammate του, Jenson Button, ενώ στον αγώνα κατάφερε να βαθμολογηθεί. Εύλογα, ήταν ικανοποιημένος…

«Αυτό το τριήμερο παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία να μπω στη θέση οδηγού και χαίρομαι που την είχα. Νομίζω πως την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και έδειξα τι μπορώ να πετύχω. Τώρα θα πρέπει να περιμένω και να δούμε τι κρύβει το μέλλον. Όμως το απόλαυσα. Από παιδί ονειρευόμουν να βρεθώ στη Formula 1 και το να έχω το πρώτο μου Σαββατοκύριακο ως επίσημος οδηγός, ήταν μία σπουδαία ευκαιρία για μένα. Νομίζω πως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Πήρα ένα βαθμό και για το ντεμπούτο μου, μπορώ να είμαι ικανοποιημένος με αυτόν. Δεν έκανα λάθη και ο βαθμός αυτός αποτέλεσε μπόνους», είπε ο 24χρονος.

Τώρα ο πρωταθλητής του GP2 θα πρέπει να περιμένει να δει αν ο Alonso θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου στην Κίνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK