Vettel: "Εμείς τα λέγαμε"

Οι οδηγοί αντιδρούν για το ανιαρό νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1.

Vettel: "Εμείς τα λέγαμε"

Λίγο-πολύ όλοι πλέον συμφωνούν πως το νέο σύστημα διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα – κάθε άλλο. Αντί για κορύφωση της αγωνίας στο φινάλε του Q3, είδαμε ελάχιστη δράση, με τους περισσότερους οδηγούς να επιστρέφουν πρόωρα και οριστικά στα pit.

Το κοινό φωνάζει, ο Τύπος κράζει και οι οδηγοί λένε πως συμφωνούν και μάλιστα το είχαν προβλέψει! Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Sebastian Vettel μετά το πέρας της μάχης (λέμε τώρα) για την κατάκτηση της pole position…

«Είχα αρκετό χρόνο να πάω να αλλάξω μέχρι να πέσει η καρό σημαία. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι έχουν εκπλαγεί. Όλοι λέγαμε πως αυτό θα συμβεί. Μας έλεγαν να περιμένουμε, το κάναμε και ορίστε το αποτέλεσμα. Το ξεκίνημα των κατατακτήριων ήταν λίγο τρελό, όλοι έκαναν συνεχώς γύρους, είχε '‘κίνηση'. Όμως αυτό δεν ήταν κατανοητό στο κοινό στις κερκίδες, δεν είναι αυτές λύσεις. Ο κόσμος θέλει να δει τον Lewis (Hamilton), τον Kimi (Raikkonen), εμένα, να πιέζουμε. Δοκιμάζουμε συνέχεια πράγματα που ξέρουμε πως θα επικριθούν. Θα πρέπει να κάνουμε προσεκτικές και σωστές αλλαγές», είπε ο οδηγός της Ferrari.

Ο Γερμανός σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει στον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν από τη δεύτερη σειρά του grid.

News 24/7

24MEDIA NETWORK