Χάνει τη δεύτερη θέση ο Rosberg!

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Γερμανό και τη Mercedes για τις οδηγίες μέσω team radio.

Χάνει τη δεύτερη θέση ο Rosberg!

Άσχημα τα νέα για τον Nico Rosberg και τη Mercedes AMG Petronas, καθώς οι αγωνοδίκες του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, τιμώρησαν τον Γερμανό με ποινή δέκα δευτερολέπτων για την παραβίαση των κανονισμών σχετικά με τις οδηγίες μέσω ασυρμάτου. Έτσι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έπεσε τρίτος, με τον Max Verstappen της Red Bull Racing να προβιβάζεται στη δεύτερη θέση.

Όλα άρχισαν έξι γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας στο Σίλβερστοουν, όταν ο 31χρονος άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κιβώτιο της W07, αδυνατώντας να βάλει έβδομη σχέση. Όμως η συνομιλία με την ομάδα την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ, αφορούσε οδηγίες που πλέον απαγορεύεται να δίδονται στους οδηγούς.

Το πρόβλημα λύθηκε, ο Rosberg κράτησε τη δεύτερη θέση στην πίστα αλλά τελικά την έχασε στα… χαρτιά. Οι αγωνοδίκες (Tim Mayer, Nish Shetty και Nigel Mansell) εντόπισαν παραβίαση του άρθρου 27.1 των αγωνιστικών κανονισμών και έτσι τιμώρησαν τον Rosberg.

Η σχετικά ανακοίνωση ανέφερε: "Έχοντας εξετάσει εκτενώς το θέμα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως η ομάδες έδωσε στον οδηγό κάποιες οδηγίες που επιτρέπονταν βάσει της οδηγίας 014-16. Ωστόσο, έδωσε και περαιτέρω οδηγίες που δεν επιτρέπονταν βάσει της τεχνικής οδηγίας που είχε δοθεί και που παραβίαζαν το άρθρο 27.1 των αγωνιστικών κανονισμών που απαιτεί ο οδηγός να οδηγεί το μονοθέσιο μόνος του και χωρίς βοήθεια".

Έτσι ο Rosberg πήρε 15 και όχι 18 βαθμούς, με αποτέλεσμα η διαφορά του στη βαθμολογία από τον teammate του, Lewis Hamilton, να μειωθεί στον ένα πόντο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK