Χωρίς Φερνάντο Αλόνσο το πρωτάθλημα του 2019!

Η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία για τον Φερνάντο Αλόνσο στον κόσμο της F1, με την McLaren να κάνει γνωστό πως ο Ισπανός πιλότος δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2019.

Χωρίς Φερνάντο Αλόνσο το πρωτάθλημα του 2019!

Στα 37 του χρόνια και έχοντας οδηγήσει για τις περισσότερες από τις κορυφαίες ομάδες της F1 (McLaren, Ferrari, Renault) ο Φερνάντο Αλονσο μπορεί να αισθάνεται "γεμάτος" για όσα έχει πετύχει, μεταξύ των οποίων και την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων οδηγών δύο σερί χρονιές, το 2005 και το 2006.

Με όλα αυτά στο μυαλό του αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους τον Νοέμβριο που ολοκληρώνεται η σεζόν, με την McLaren να ανακοινώνει επίσημα πως ο Ισπανός πιλότος δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα του 2019.

"Μετά από 17 θαυμάσια χρόνια σε αυτό το εκπληκτικό σπορ, είναι καιρός για μένα να κάνω μία αλλαγή και να προχωρήσω. Απόλαυσα κάθε λεπτό από αυτές τις εκπληκτικές σεζόν και δεν μπορώ να ευχαριστήσω όπως αρκετά τους ανθρώπους που είχαν τη συμβολή τους για να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια τόσο ξεχωριστά.

Υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες γκραν πρι τη φετινή σεζόν και θα πάρω μέρος σε αυτούς με περισσότερη αφοσίωση και περισσότερο πάθος από ποτέ. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον: νέες συναρπαστικές προκλήσεις περιμένουν στη γωνία.

Περνάω υπέροχα στη ζωή μου αλλά νιώθω την ανάγκη να εξευρενήσω νέες περιπέτειες", τόνισε στη γραπτή του δήλωση ο Αλόνσο και πρόσθεσε : "Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ΜcLaren, η καρδιά μου θα είναι για πάντα με την ομάδα...

Οι άνθρωποί της μου έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνω τους ορίζοντές μου και νιώθω τώρα πως είμαι πιο ολοκληρωμένος οδηγός από ποτέ. Πήρα αυτή την απόφαση μερικούς μήνες πριν και δεν αλλάζω γνώμη".

Ο Αλόνσο αποχαιρέτησε μάλιστα τον κόσμο της F1 μέσα από ένα ξεχωριστό video που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, όπου συνοδεύεται με τη φράση "Αγαπημένη Φόρμουλα 1..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK