GP Αραγονίας (QF): Ο Márquez διέλυσε το ρεκόρ του

Με το εντυπωσιακό 1:46.635, ο Marc Márquez βελτίωσε κατά σχεδόν πέντε δέκατα το ρεκόρ ταχύτερου γύρου (1:47.187) που είχε σημειώσει την περυσινή σεζόν και κατέκτησε πανηγυρικά την pole position στο Grand Prix της Αραγονίας.

GP Αραγονίας (QF): Ο Márquez διέλυσε το ρεκόρ του

Ο Jorge Lorenzo τα έδωσε όλα για να καταγράψει καλύτερο χρόνο από το συμπατριώτη του, ωστόσο αποδείχθηκε πιο αργός κατά σχεδόν ένα δέκατο (1:46.743).

"Είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τον Márquez στον έναν γύρο. Είναι εκρηκτικός. Είμαι υπερήφανος για το γύρο μου", ήταν τα λόγια του αναβάτη της Yamaha και αυτό τα λέει όλα.

Ο Marc Márquez εξασφάλισε την έβδομη εφετινή pole position, την 29η στη μεγάλη κατηγορία και την 57η συνολικά στην καριέρα του, ενώ στην προσπάθειά του να βελτιώσει κι άλλο το χρόνο του έχασε το μπροστινό της RC213V στη στροφή 2 και κατέληξε στην αμμοπαγίδα χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Την έκπληξη έκανε στο τέλος του Q2, ο Andrea Iannone ο οποίος παρά τον τραυματισμό του (σ.σ. εξάρθρωση αριστερού ώμου έπειτα από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Misano), κατάφερε να φέρει την Ducati του στην 3η θέση, εκθέτοντας τον Andrea Dovizioso o οποίος αποκλείστηκε από το Q2 και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 5η σειρά του γκριντ (13ος).

Όσον αφορά στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, τον Valentino Rossi, ο οποίος είχε βρεθεί προσωρινά στην όγδοη θέση, κατάφερε στο τέλος να περιορίσει τη ζημιά, ανεβαίνοντας στην έκτη θέση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK