Ο Μάρκες δεν πέφτει στην πίστα, ούτε από την κορυφή

Μέχρι και η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε για το γεγονός πως ο Μαρκ Μάρκες έγινε ο νεότερος αναβάτης της ιστορίας που κατακτά για τέταρτη φορά τον τίτλο στα MotoGP!

Ο Μάρκες δεν πέφτει στην πίστα, ούτε από την κορυφή

Όλη η Καταλονία πανηγύριζε το απόγευμα της Κυριακής για το μοναδικό επίτευγμα του Μαρκ Μάρκες. Πριν καλά-καλά γίνει 25 (τα κλείνει στις 17 Φεβρουαρίου), ο σούπερ αναβάτης από τη Σερβέρα της Γέιδα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής των MotoGP για τέταρτη φορά στην καριέρα του (2013, 2014, 2016, 2017) και πέτυχε κάτι που ουδείς άλλος είχε καταφέρει σ' αυτήν την ηλικία.

Εξ ου και το πανηγυρικό tweet της Μπαρτσελόνα αμέσως μετά το τέλος του grand prix στην πίστα της Βαλένθια.

Φαβορί ο Μάρκες ήταν ούτως ή άλλως, αφού η βαθμολογική διαφορά του από τον Ιταλό Αντρέα Ντοβιτσιόζο τού επέτρεπε να τερματίσει μέχρι και 11ος, υπό την προϋπόθεση ότι ο μοναδικός ανταγωνιστής του για την πρωτιά θα έβλεπε πρώτος την καρό σημαία.

Παρόλα αυτά ο Μάρκες χρειάστηκε τις εκπληκτικές οδηγικές ικανότητές του για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα και όντας τρίτος στον αγώνα να βάλει στην τροπαιοθήκη του τον έκτο προσωπικό τίτλο του. Εξάρες...

Διότι επτά γύρους πριν από το φινάλε κινδύνευσε με "χαρακίρι" χάνοντας τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του βγαίνοντας εκτός πίστας. Με τρόπο μαγικό ωστόσο κατάφερε να μην πέσει και καταστρέψει την προσπάθειά του. Έπεσε μεν πέμπτος, αλλά είχε ακόμη την τύχη στα χέρια του. Απογοητεύοντας παράλληλα τον Ντοβιτσιόζο, τον οποίο ο ομόσταυλός του Χόρχε Λορένθο τού είχε ήδη κάνει τη ζωή δύσκολη. Μέχρι αμφότεροι συγκρούστηκαν και έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη σεζόν.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK