Στην Ducati ο Lorenzo

Η επιβεβαίωση ήρθε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Lorenzo αλλάζει ομάδα.

Στην Ducati ο Lorenzo

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Lorenzo αφήνει τη Yamaha και από το νέο έτος εντάσσεται στα paddocks της Ducati, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα.

Η συμφωνία με τον Ιταλό αναβάτη ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι της Δευτέρας και αφορά διετή συνεργασία για το 2017 και το 2018.

Η φημολογία για τη μετακίνηση αυτή είχε αναπτυχθεί εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο εντάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν προσφέρθηκαν νέα συμβόλαια τόσο στον ίδιο όσο και στον ομόσταυλό του, Valentino Rossi.

Ο Ιταλός αποδέχθηκε την επέκταση της συνεργασίας μέχρι το τέλος του 2018, σε αντίθεση με τον 28χρονο νικητή τριών τίτλων (2010, 2011, 2015) και 41 grand prix, με τον επικεφαλής της ομάδας, Lin Jarvis, να υποστηρίζει τότε πως ο Lorenzo περίμενε προσφορά από την Ducati.

Η τελευταία, από την πλευρά της, αναμένεται να αφήσει τουλάχιστον έναν εκ των Andrea Dovizioso και Andrea Iannone να αποχωρήσει στο τέλος του 2016, όταν και εκπνέουν τα συμβόλαιά τους.

Η ιαπωνική ομάδα δεν έχει καταλήξει ακόμα στον διάδοχο του επί οκτώ χρόνια αναβάτη της, ωστόσο ο 21χρονος Ισπανός Maverick Viñales της Suzuki προβάλλει ως το επικρατέστερο όνομα αυτήν τη στιγμή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK