Ράλι Ακρόπολις (SS14): Η σειρά του H.Solberg

Με τη μάχη στις πρώτες θέσεις να έχει ατονήσει, από τη στιγμή που οι Hirvonen, Ogier και Latvala αποφεύγουν τα ρίσκα, ο Henning Solberg, παρόλο που βρίσκεται εκτός συναγωνισμού (τρέχει με τη διαδικασία superally), άρπαξε την ευκαιρία να κερδίσει τη 14η ειδική διαδρομή μπροστά από τους Wilson και Ostberg.
Από τα αξιοσημείωτα της ειδικής η χωρίς συνέπειες σύγκρουση του αυτοκινήτου του Sebastien Ogier με... αγελάδα. Τα προβλήματα για τον Evgeny Novikov είναι πιο σοβαρά από όσο είχαν αρχικά εκτιμηθεί.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Hirvonen: «Καταφέραμε να τερματίσουμε την ειδική χωρίς προβλήματα. Κρατήσαμε ένα σταθερό ρυθμό. Το οδόστρωμα είναι σκληρό και νόμιζα ότι τα ελαστικά έχουν τελειώσει».

Sordo: «Στα τελευταία χιλιόμετρα πέσαμε στη σκόνη του Novikov, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα. Προσπάθησα να οδηγήσω καθαρά και είμαι ικανοποιημένος. Το δεύτερο πέρασμα θα είναι δύσκολο».

H.Solberg: «Όλα καλά, οι επιδόσεις μας βελτιώνονται μετά από κάθε ειδική. Δεν μπορώ να βρω καλή αίσθηση πίσω από το τιμόνι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε κάποιες στιγμές είναι εντάξει, σε κάποιες άλλες όχι. Χρειάζεται να πάω πιο γρήγορα».

Latvala: «Η αφετηρία της ειδικής ήταν σε ανηφόρα και κάτι έπαθε το launch control, με αποτέλεσμα να χάσουμε περίπου 7 με 8 δευτερόλεπτα. Αυτήν τη στιγμή όλα δείχνουν καλά. Τώρα θέλουμε να τελειώσουμε την επόμενη μικρή ειδική και να επιστρέψουμε στο σέρβις».

Wilson: «Όλα καλά, δεν έχουμε πρόβλημα. Το αυτοκίνητο ήταν καλό και τα ελαστικά απέδωσαν πολύ καλά. Καλό πρωινό για εμάς».

Villagra: «Είναι μεγάλη ειδική, και είναι η πρώτη φορά που την ολοκληρώνω. Την τελευταία φορά είχα εγκαταλείψει εδώ και για αυτό είμαι ικανοποιημένος που είμαι εδώ».

Ostberg: «Είμαι ικανοποιημένος από την ειδική. Στην αρχή προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τα ελαστικά μας και χάσαμε τον ρυθμό μας, με αποτέλεσμα να μην είμαστε γρήγοροι στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο μισό ήταν καλύτερα».

Ogier: «Χτυπήσαμε μια αγελάδα, και δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα».

Novikov: «Έχει σπάσει το ημιαξόνιο».

Rautenbach: «Στην προηγούμενη ειδική χάσαμε χρόνο στη σκόνη του Evgeny. Στην αρχή της ειδικής ξεχάσαμε να λύσουμε το χειρόφρενο, και για αυτό πιέσαμε στη συνέχεια πολύ για να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο».

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.