Ο Loeb στο Ράλι Dakar με την Peugeot

Ο Sébastien Loeb δηλώνει πανέτοιμος για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην λαμπερή καριέρα του, καθώς θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην dream-team της Peugeot που θα αγωνιστεί τον Ιανουάριο στο θρυλικό Ράλι Dakar.

Ο Loeb στο Ράλι Dakar με την Peugeot

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο πρωτάθλημα WRC θα τρέξει με το Peugeot 2008DKR στο Ράλι του Μαρόκου (3-9 Οκτωβρίου) και δίπλα σε ένα παλιό του γνώριμο, τον Carlos Sainz.

"Ανακάλυψα το ταλέντο στους αγώνες μόλις έγινα 18 και τότε ξεκίνησα να τρέχω στα πρώτα μου Ράλι. Από τότε έχω ενδιαφερθεί για διαφορετικούς τύπους αγώνων και το Dakar είναι ένας από αυτούς. Θεωρώ πως είναι μία μεγάλη πρόκληση να πάω και να αγωνιστώ οδηγώντας στην απέραντη έρημο.

Το Dakar είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας από ότι έχω κάνει έως τώρα. Θα είναι πολύ μακρύς, κοντά δύο εβδομάδες, και χρειάζεται πολύ μεγάλη αντοχή από τον οδηγό, όσο και από το αυτοκίνητο. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό που θα ανακαλύψω τον Ιανουάριο.

Όταν δοκίμασα Peugeot 2008DKR τον Ιούνιο, ενθουσιάστηκα από την πρώτη στιγμή και δεν μπορούσα να αφήσω αυτή την πρόκληση αναπάντητη. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο από όλα, ήταν πόσο διαφορετική ήταν η οδήγηση με ένα αγωνιστικό για το Dakar: στο WRC έχω συνηθίσει να πηγαίνω γύρω από τα εμπόδια, αλλά με αυτό το αυτοκίνητο μπορείς απλά να περάσεις από πάνω και θέλει λίγο χρόνο για να το πιστέψεις πραγματικά!

Επίσης πρέπει να κρατώ λεπτομερείς σημειώσεις: στο Cross Country πρέπει να βρεις μόνο σου τον δρόμο και να βελτιώσεις την διαδρομή σου. Και αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω οδηγήσει πραγματικά ένα τέτοιο πετρελαιοκίνητο αγωνιστικό. Υπάρχουν πολλά ακόμη να μάθω, αλλά έχω όρεξη για να ανακαλύψω πολλά περισσότερα", ήταν τα λόγια του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK