SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015: Οι κορυφαίοι είναι εδώ!

Με μόλις λίγες ημέρες να απομένουν για την εκκίνηση του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015, οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ προετοιμάζονται για τον απαιτητικότερο αγώνα των δύο θεσμών.

SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015: Οι κορυφαίοι είναι εδώ!

Συνολικά 27 πληρώματα θα έχουν το δικαίωμα συγκομιδής βαθμών στο ERC, εκ των οποίων τα 16 από το εξωτερικό. Έντονο, λοιπόν, είναι το ελληνικό χρώμα στη φετινή εκδοχή του αγώνα, και αυτό λόγω όχι μόνο ποσότητας, αλλά και ποιότητας των πληρωμάτων. Ο αγώνας, που και φέτος θα έχει διάρκεια δύο ημερών και θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου, με επίκεντρο για έκτη φορά την πόλη του Λουτρακίου, χαρακτηρίζεται μεν χωμάτινος, ωστόσο, με το 27% των επιφανειών των ειδικών διαδρομών να είναι άσφαλτος, αναμένεται ίσως ο πιο... περίπλοκος των τελευταίων ετών.

Με τις συμμετοχές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να έχουν "κλείσει", το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους κορυφαίους συνδυασμούς του θεσμού. Ανάμεσά τους οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου, Craig Breen και Kajetan Kajetanowicz, με Peugeot 208 T16 και Ford Fiesta R5, αντίστοιχα, αναμένεται να κονταροχτυπηθούν στα ελληνικά βουνά με φόντο το φετινό Πρωτάθλημα. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του Alexey Lukyanuk, ο οποίος, με βάση τις επιδόσεις του στους προηγούμενους αγώνες, δείχνει ικανός για το καλύτερο. Ο Λευκορώσος οδηγός θα λάβει μέρος επίσης με Ford Fiesta R5, και αναμένεται να είναι ένας από αυτούς που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο με τα περάσματά τους.

Πόλο έλξης, όμως, θα αποτελέσει και η παρουσία ισχυρών ελληνικών πληρωμάτων, όπως είναι οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος και Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης, με Skoda Fabia R5 και Mitsubishi Lancer EVO IX. Ο πρώτος αναμένεται να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο σε επίπεδο Γενικής με κορυφαίο αυτοκίνητο, ενώ ο περυσινός Πρωταθλητής Ελλάδος είναι το φαβορί για τη νίκη στην κατηγορία Production, τη στιγμή που είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει και το φετινό εθνικό τίτλο.

Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά κορυφαίες κατασκευές, και συγκεκριμένα 10 αυτοκίνητα προδιαγραφών S2000 και R5. Ανάμεσα στις σημαντικότερες παρουσίες συγκαταλέγονται ο Τσέχος Jaromir Tarabus με Skoda Fabia S2000, ο Γάλλος Charles Martin με το Peugeot 208 T16, o Πορτογάλος πολυπρωταθλητής Bruno Magalhaes με ίδιο αυτοκίνητο, αλλά και ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης με Citroen DS3 R5.

Από ελληνικής πλευράς, στο πλαίσιο του ERC θα δούμε μία σειρά από πληρώματα που θα διεκδικήσουν τη νίκη σε επίπεδο κατηγορίας Ρroduction, αλλά και φυσικά τη νίκη που αντιστοιχεί στον 4ο και τον 5ο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ανάμεσά τους οι Θέμης Χαλκιάς και Γιώργος Φιλιππίδης, αμφότεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX, ενώ στη δράση έπειτα από αρκετό διάστημα επιστρέφει και ο Πρωταθλητής Ελλάδος 2012, Γρηγόρης Νιώρας, με Subaru Impreza N12.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα που θα επιλέξουν να αγωνιστούν στο SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 μόνο στο πλαίσιο του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK