Στον τελικό με ήρωα τον Ουάρντα η Αίγυπτος

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Αμρ Ουάρντα ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση πέναλτι της Αιγύπτου, η οποία επικράτησε 4-3 της Μπουρκίνα Φάσο και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής προκρίθηκε η Αίγυπτος, η οποία επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι της Μπουρκίνα Φάσο (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).  Τα γκολ για τις δύο ομάδες στο 90λεπτο πέτυχαν ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 68' και ο Αριστίντ Μπανσέ στο 73'.

Ο ήρωας για την ομάδα του πρώην τεχνικού του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Αμρ Ουάρντα, καθώς πέτυχε το πιο κρίσιμο πέναλτι, το 5ο. Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος είναι πολυνίκης του θεσμού με 7 τρόπαια σε 8 τελικούς και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Καμερούν - Γκάνα.

 

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κοφί, Γιαγκό, Νταγιό, Μπακαρί Κονέ, Γιακουμπά Κουλιμπαλί, Αμπντού Ραζάκ Τραορέ (80' Ντιαουαρά), Καμπορέ, Ιμπραΐμ Τουρέ, Μπερτράν Τραορέ, Νακουλμά, Μπανσέ (103' Αλέν Τραορέ).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Χανταρί, Ελ Μοχαμαντί (107' Ελ Μοχαμαντί), Γκαμπρ, Χεγκαζί, Φατχί, Χαμέντ, Ελ Σαΐντ, Ιμπραχίμ Σαλάχ, Μοχάμεντ Σαλάχ, Τρεζεγκέ (85' Σομπχί), Καχραμπά (74' Ουάρντα).