Αντάρτες δύο πρώην "αιώνιοι"

Ο ένας ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό και πωλήθηκε "χρυσά" στο εξωτερικό, ενώ ο άλλος επιθυμούσε τη παραμονή του στον Παναθηναϊκό με τις οικονομικές συγκυρίες του συλλόγου να μην την επιτρέπουν. Τώρα οι δυο τους συνεργάζονται και αποστατούν από την εθνική τους. Διαβάστε τον λόγο...

Αντάρτες δύο πρώην "αιώνιοι"
AP IMAGE

Η εθνική ομάδα του Κονγκό θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Τανζανία στο Νταρ ες Σαλάμ με τέσσερις παίκτες της πρώτης να προκαλούν εσωτερικές έριδες.

Μεταξύ αυτών των ποδοσφαιριστών βρίσκονται και δύο πρώην "αιώνιοι" και συγκεκριμένα ο Αρτούρ Μαζουακού μαζί με τον Πολ Ζοσέ Εμποκού.

Ο πρώτος αποτέλεσε τον βασικό αριστερό μπακ του Ολυμπιακού από το 2014 έως το 2016 και πωλήθηκε με 7 εκατ. ευρώ στη Γουέστ Χαμ, ενώ ο δεύτερος το αριστερό εξτρέμ του Παναθηναϊκού τη προηγούμενη σεζόν, όμως τα προβλήματα του τριφυλλιού τον οδήγησαν στην "εύκολη" έξοδο της Λιέγης, για λογαριασμό της Σταντάρ.

Οι συγκεκριμένοι, παρέα με τον Τζόρνταν Ικοκό της Γκινγκαμπ και τον Γκαέλ Κακουτά της Αμιάν, έφυγαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κονγκό, εξαιτίας του τρόπου που η ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας διοργανώνει τα ταξίδια.

Η "κακή" οργάνωση είναι ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τις εθνικές ομάδες της "μαύρης ηπείρου", λόγω της συνεχούς έλλειψης πόρων.

Διαμαρτυρίες και απεργίες έχουν υπάρξει ξανά από τους ποδοσφαιριστές, όμως για λεφτά τα οποία η ομοσπονδία έχει δεσμευτεί να δώσει, αλλά έχει αθετήσει την υπόσχεσή της.

Μάλιστα, τη προηγούμενη βδομάδα ο Τιεβί Μπουφεμά αποχώρησε κι αυτός από την ομάδα του Κονγκό, διαμαρτυρόμενος για τις βραδυκίνητες ρυθμίσεις και τη "φτωχή" αντιμετώπιση προς τους παίκτες, με τον ίδιο να γυρίζει αργότερα στο ρόστερ και να σκοράρει τη Κυριακή στο φιλικό ενάντια στη Γουινέα, ένα ματς που είχε κανονιστεί άλλες δύο φορές τη προηγούμενη εβδομάδα.

Το κουαρτέτο των Αφρικανών ποδοσφαιριστών για αυτούς τους λόγους, πήρε την απόφαση να αφήσει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα... στη τύχη του για το προσεχές διεθνές φιλικό και να επιστρέψει νωρίτερα στους συλλόγους του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK