Η εθνική ομάδα της Μαδαγασκάρης γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης κάθε εκφωνητή

Ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο της Μαδαγασκάρης, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά η εθνική ομάδα της χώρας θα παίξει στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής. Ταυτόχρονα έχουν ήδη αρχίσει τα 'εντατικά μαθήματα' σ' όσους θα μεταδώσουν τους αγώνες της.

Η εθνική ομάδα της Μαδαγασκάρης γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης κάθε εκφωνητή

Το 2019 είναι χρονιά Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Από τις 15 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου (και όχι χειμώνα) οι κορυφαίες ομάδες της ηπείρου θα συναντηθούν στο Καμερούν για να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στην 32η έκδοση του θεσμού. Είναι η πρώτη φορά που μετά το 1972 που η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη χώρα της Κεντρικής Αφρικής, συμπίπτοντας με το γεγονός πως οι 'αδάμαστοι λέοντες' είναι κάτοχοι του τίτλου.

Ως 'οικοδεσπότες' έχουν ήδη εξασφαλισμένη θέση, ανεξάρτητα από το γεγονός πως μετέχουν στα προκριματικά.

Την Τρίτη έγινε γνωστή η δεύτερη, χρονικά, ομάδα της τελικής φάσης. Δεν ήταν μια από τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της ηπείρου. Τη μεγάλη έκπληξη 'υπέγραψε' η Μαδαγασκάρη, η οποία επικράτησε 1-0 της Ισημερινής Γουινέας στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο, προτού ακολουθήσουν Τυνησία και Αίγυπτος.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού του Ινδικού Ωκεανού (τέταρτο μεγαλύτερο του κόσμου), που απέκτησε την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία μόλις το 1960, δεν είχε καταφέρει ποτέ άλλοτε κάτι αντίστοιχο. Άρχισε τη διαδικασία από το γκρουπ των αδύνατων ως η 49η ομάδα της ηπείρου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 106η θέση της κατάταξης της FIFA. Πέτυχε παρόλα αυτά κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο. Κάτι που ποτέ δεν παρελθόν δεν είχε συμβεί. Μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η προκριματική φάση, με ρεκόρ 3-1-0 και 10 βαθμούς.

Τα νέα ήχησαν πολύ άσχημα σ' εκείνους που θ' αναλάβουν να μεταδώσουν, ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά, τους αγώνες της τελικής φάσης και να εκφέρουν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών του 50χρονου Γάλλου Νικολά Ντιπουί, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Μάρτιο του 2017.

Από που να το πιάσεις και πού να τ' αφήσεις; Ένας διαρκής γλωσσοδέτης. Όπως αντίστοιχα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Έχουμε και λέμε:

Ένας εκ των γκολκίπερ είναι ο Λεντά Ραντριανασολό.

Στην άμυνα θα βρεις τους Πασκάλ Ραζακαναντεναϊνά και Τομπισοά Εντζακανιρινά.

Στη μεσαία γραμμή παίζουν ο Μαρκό Ιλαϊμαριτρά, Αροασινά Αντριαμιραντό και Ζοτσαρά Ραντριαμπολολονά.

Ενώ η επιθετική γραμμή αποτελείται από τους Καρολίς Αντριαματσινορό, Φαβενά Αντριατσιμά, Λαλαϊνά Νομεντζαναρί, Ριντζαλά Ραεριναϊβό και Εντζιβά Ρακοτοαριμαλαλά.

Για καλή τύχη των speakers υπάρχουν επίσης οι Νταμπό, Φοντέν, Μομπρίς, Μετανίρ, Μαριό, Αμαντά, Ραβελοσόν, Βοαβί και Γκρος.

Μάθε πάντως πως τα περισσότερα εξ αυτών των παιδιών έχουν επαγγελματικά συμβόλαια σε γαλλικές ομάδες. Δεν είναι δηλαδή ποδοσφαιριστές χωρίς διεθνείς παραστάσεις. Έτυχε απλώς στην παρούσα χρονική περίοδο να συνυπάρξουν όλοι παράλληλα και να συνθέσουν ένα σύνολο που έβαλε την εθνική ομάδα της πατρίδας τους ή της πατρίδας των γονιών τους στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Αφρικής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK