O... θάνατος του Εμπουέ και η διάψευση με φωτογραφικό ντοκουμέντο

Πρώτο θέμα παγκοσμίως έγινε για λίγες ώρες η είδηση του... θανάτου του Ιβοριανού πρώην άσου της Άρσεναλ και της Γαλατάσαραϊ, Εμανουέλ Εμπουέ, με την πλευρά του ποδοσφαιριστή να καλείται εσπευσμένα να διαψεύσει την είδηση με PHOTO ντοκουμέντο.

Ivory Coast's Emmanuel Eboue talks to reporters, during a media conference in Vanderbijlpark, South Africa, Friday, June 18, 2010. Ivory Coast plays in Group G. (AP Photo/Yves Logghe)
Ivory Coast's Emmanuel Eboue talks to reporters, during a media conference in Vanderbijlpark, South Africa, Friday, June 18, 2010. Ivory Coast plays in Group G. (AP Photo/Yves Logghe) AP

Πάμε να... φωτίσουμε μια μεγάλη και διαχρονική κουβέντα: το διαδύκτιο έχει τα καλά αλλά και τα ... κακά του. Στη προκειμένη περίπτωση συνέβαλε στο να διαδοθεί στον παγκόσμιο ιστό μια τελείως ανυπόστατη και συγχρόνως μακάβρια είδηση, με... πρωταγωνιστή έναν πρώην διάσημο Αφρικανό ποδοσφαιρστή, ο οποίος σχετικά πρόσφατα - όντας άφραγκος κι άστεγος - είχε δημοσιοποιήσει την απελπιστική κατάσταση του, όπως και τις σκέψεις του για... αυτοκτονία!

Κάποια... απαράδεκτα μυαλά όμως, τον... καπηλεύτηκαν με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα να προκαλέσει αίσθηση η (fake) είδηση που διέρρευσε αρχικά στα ενημερωτικά sites της Αφρικής και στη συνέχεια σχεδόν σε... όλα παγκοσμίως, ότι ο Εμανουέλ Εμπουέ είναι νεκρός!

Με μια απλή αναζήτηση μάλιστα στο διαδίκτυο, με τις λέξεις "dead eboue", έβγαιναν δεκάδες αποτελέσματα, με τον κόσμο να απορεί και να βρίσκεται σε σύγχυση για το αν τελικά ζει ή έχει πεθάνει ο άσος που έκανε καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τα χρώματα της Άρσεναλ.

O... θάνατος του Εμπουέ και η διάψευση με φωτογραφικό ντοκουμέντο

Μετά τα όσα διάβασε η πλευρά του Ιβοριανού κλήθηκε εσπευσμένα να δώσει την αληθινή εκδοχή των πραγμάτων και το έκανε μάλιστα ανεβάζοντας φωτογραφικό ντοκουμέντο του... ζωντανού Εμπουέ!

Να σημειωθεί ότι ο 34χρονος άσος που έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο από το 2016 ζει ένα προσωπικό δράμα τα τελευταία χρόνια. Έχασε όλα τα λεφτά του μετά το διαζύγιο με τη γυναίκα του και έμεινε κυριολεκτικά στην... ψάθα. Όπως μάλιστα είχε δηλώσει ο ίδιος έφτασε ένα βήμα από την αυτοκτονία.

"Μόνο ο Θεός μπορεί να με βοηθήσει. Μόνο Εκείνος μπορεί να βοηθήσει να φύγουν αυτές οι σκέψεις από τον μυαλό μου. Υπάρχουν ημέρες που δεν θέλω να σηκωθώ. Θέλω να αυτοκτονήσω. Το έχω σκεφτεί σοβαρά. Μετά από όσα έχω ζήσει, σκέφτομαι τι είχα και λέω στον εαυτό μου ‘’είσαι αφελής. Γιατί δεν σκεφτόσουν καλύτερα;’'

News 24/7

24MEDIA NETWORK