"Έκοψε" Ντιμπάλα, Τέβες από την αποστολή της Αργεντινής ο Μαρτίνο

Ο Χεράρδο Μαρτίνο ανακοίνωσε τους "εκλεκτούς" του για το επετειακό Κόπα Αμέρικα των ΗΠΑ.

"Έκοψε" Ντιμπάλα, Τέβες από την αποστολή της Αργεντινής ο Μαρτίνο
Μαρτίνο-Αργεντινή

Δύο "ηχηρές" απουσίες προκύπτουν από την ανακοίνωση της αποστολής της εθνικής Αργεντινής για το Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στις ΗΠΑ.

Ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν κάλεσε στην αποστολή τους Πάουλο Ντιμπάλα και Κάρλος Τέβες, σε μία κατά τα άλλα γεμάτη γραμμή κρούσης.

Ο 22χρονος επιθετικός της Γιουβέντους πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στη Serie A, τερματίζοντας στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ με 19 γκολ, πίσω από τον συμπατριώτη του Γκονσάλο Ιγκουαΐν με 36, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, παρά τις ευκαιρίες που έχασε τόσο στον τελικό του Κόπα Αμέρικα 2015 και του Μουντιάλ 2014, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα της "αλμπισελέστε".

Ο 32χρονος επιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς, από την πλευρά του, είχε κάκιστη σεζόν στην επιστροφή του στην πατρίδα και έχοντας μείνει δίχως γκολ από το 2011 με την εθνική και με λίγα λεπτά συμμετοχής το 2015, σε συνδυασμό με τις εσωτερικές έριδες που προκαλεί, δεν κρίθηκε χρήσιμος για την αποστολή.

Αντιθέτως, ο Εσεκιέλ Λαβέτσι, παρότι στα μέσα της χρονιάς έφυγε από την Παρί (2 γκολ σε 16 παιχνίδια) για να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο στη Χεμπέι, δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στην Κίνα σε εννέα αγώνες, όμως κλήθηκε στην αποστολή.

Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Αγκουέρο, Ιγκουαΐν, Νικολάς Γκαϊτάν, Άνχελ ντι Μαρία και Έρικ Λαμέλα συνθέτουν τα κυριότερα επιθετικά όπλα της φιναλίστ των τριών από τα τελευταία τέσσερα τουρνουά και κατόχου 14 τροπαίων, ενός λιγότερου από την πολυνίκη Ουρουγουάη.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ματέο Μουσάτσιο, παρά την εκπληκτική σεζόν του στα μετόπισθεν της Βιγιαρεάλ, όπως και οι Άνχελ Κορέα, Μάουρο Ικάρντο και Πάμπλο Σαμπαλέτα, που δεν είχαν την καλύτερη χρονιά φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παίκτες όπως ο Ντιμπάλα και ο Κορέα ενδέχεται να κληθούν στην αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αργεντινής τον Αύγουστο.

Η Αργεντινή βρίσκεται στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με την κάτοχο του τίτλου, Χιλή, τον Παναμά και τη Βολιβία. Η διοργάνωση αρχίζει στις 3 Ιουνίου με το ΗΠΑ - Κολομβία.

"Έκοψε" Ντιμπάλα, Τέβες από την αποστολή της Αργεντινής ο Μαρτίνο

Η αποστολή της εθνικής Αργεντινής

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Σέρχιο Ρομέρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ναουέλ Γκουσμάν (Τίγκρες), Μαριάνο Αντούχαρ (Εστουδιάντες)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Φακούντο Ρονκάγλια (Φιορεντίνα), Μάρκος Ρόχο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Νικολάς Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι), Ραμίρο Φούνες Μόρι (Έβερτον), Γκαμπριέλ Μερκάδο (Ρίβερ Πλέιτ), Χόναταν Μαϊδάνα (Ρίβερ Πλέιτ), Βίκτορ Κουέστα (Ιντεπεντιέντε)

ΜΕΣΟΙ

Χαβιέρ Μαστσεράνο (Μπαρτσελόνα), Αουγκούστο Φερνάντες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ματίας Κρανεβίτερ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Έβερ Μπανέγα (Σεβίλλη), Λούκας Μπίγλια (Λάτσιο), Σέρχιο Λαμέλα (Τότεναμ), Χαβιέρ Παστόρε (Παρί Σεν Ζερμέν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι), Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν), Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Εσεκιέλ Λαβέτσι (Χεμπέι Φόρτσιουν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK