Η Παραγουάη "σκότωσε" τη Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Την μεγάλη έκπληξη του Κόπα Αμέρικα πραγματοποίησε η Παραγουάη που απέκλεισε τη Βραζιλία με 4-3 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) και θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Αργεντινή.

Η Παραγουάη "σκότωσε" τη Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Η Παραγουάη πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη του Κόπα Αμέρικα αποκλείοντας τη Βραζιλία με 4-3 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου κόντρα στην Αργεντινή θα ψάξει για δεύτερη συνεχόμενη φορά την πρόκρισή της στον τελικό!

Μνήμες 2011 ξύπνησαν οι Παραγουανοί, καθώς και στην προηγούμενη διοργάνωση είχαν αποκλείσει τη Βραζιλία στα πέναλτι και στη συνέχεια έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκαν από την Ουρουγουάη (3-0). Η "αλμπιρόχα" έδειξε από τα πρώτα λεπτά τα δόντια στους Βραζιλιάνους, όντας ιδιαίτερα απειλητική στην κόντρα. Η Βραζιλία που αγωνιζόταν χωρίς τον τιμωρημένο Νεϊμάρ, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15' με προβολή του Ρομπίνιο από κοντά, μετά από ωραίο γύρισμα του Ντάνι Άλβες.

Τα σκληρά μαρκαρίσματα και το πάθος κυριάρχησαν σε ένα ματς που επιβεβαίωσε τον τίτλο του λατινοαμερικάνικου ντέρμπι. Η επιμονή και η μαχητικότητα της Παραγουάης επιβραβεύτηκαν στο 72ο λεπτό όταν ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Ντερλίς Σουάρες που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδερώνονται στα τελευταία λεπτά και το ματς να οδηγείται στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες της Παραγουάης ήταν πιο ψύχραιμοι και τελικά κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια σπουδαία πρόκριση κόντρα στη Βραζιλία με 4-3.

Στα ημιτελικά οι Παραγουανοί θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή του Λέο Μέσι τα ξημερώματα της Τετάρτης 1 Ιουλίου στις 02:30 ώρα Ελλάδας.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζέφερσον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Ελίας, Κοουτίνιο, Ουίλιαν (60' Ντόουγκλας Κόστα), Ρομπίνιο (87' Έβερτον Ριμπέιρο), Ρομπέρτο Φιρμίνο (69' Ντιέγκο Ταρντέλι).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μπρούνο Βαλντές, Πάουλο Ντα Σίλβα, Πάμπλο Αγκιλάρ, Πίρις, Βίκτορ Κάσερες, Ντέρλις Γκονσάλες, Αράντα (77' Όσκαρ Μαρτίνες), Έντγκαρ Μπενίτες (84' Όσκαρ Ρομέρο), Νέλσον Βαλντές (74' Μπομπαντίγια), Σάντα Κρους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK