Ηρωική πρόκριση η Χιλή κόντρα στην Ουρουγουάη

Με γκολ του Ίσλα στο 81ο λεπτό του αγώνα, η διοργανώτρια Χιλή επικράτησε με 1-0 της μαχητικής Ουρουγουάης και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Με 9 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η "σελέστε" εξαιτίας των αποβολών του Καβάνι και του Φουσίλε.

Ηρωική πρόκριση η Χιλή κόντρα στην Ουρουγουάη

Η διοργανώτρια Χιλή ξεπέρασε αν και δύσκολα το εμπόδιο της μαχητικής Ουρουγουάης, επικρατώντας στο μεταξύ τους ματς με 1-0 και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Η κάτοχος του τροπαίου έμεινε εκτός συνέχειας και πλέον αναζητείται ο νέος πρωταθλητής Ν. Αμερικής!

Η "ρόχα" πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Αλέξις Σάντσες στο 33' και στο 34'. Ο πολύ καλός Μουσλέρα όμως του είπε όχι. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που πήρε ο Καβάνι στο 63ο λεπτό για ένα... χαστούκι στον Χάρα, ήταν αυτή που στην ουσία έγειρε την πλάστιγγα.

Η Χιλή έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα βγήκε μαζικά στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ που θα της χάριζε την πρόκριση. Τελικά αυτό ήρθε στο 81ο λεπτό. Η μπάλα έφτασε στον Ίσλα λίγο έξω από την περιοχή κι αυτός με δυνατό συρτό σουτ την έστειλε στο βάθος των διχτύων του Μουσλέρα. Δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Φουσίλε της Ουρουγουάης αντίκρισε κι αυτός την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε με την ομάδα του να τελειώνει με 9 παίκτες την αναμέτρηση.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας (72' Ματίας Φερνάντες), Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (85' Νταβίντ Πισάρο), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (71' Πινίγια).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Φουσίλε, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (85' Χόναταν Ροντρίγκες), Κριστιάν Ροντρίγκες, Ρολάν (58' Αμπέλ Ερνάντες), Καβάνι.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πρόγραμμα των προημιτελικών του Copa América

Το δάχτυλο στον Καβάνι, το χαστούκι και η αποβολή

News 24/7

24MEDIA NETWORK