Ισόπαλη... πρόκριση

Το Περού με την Κολομβία "κόλλησαν" στο 0-0, αλλά πανηγύρισαν από κοινού την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America ύστερα από τη νίκη της Βραζιλίας επί της Βενεζουέλας.

Ισόπαλη... πρόκριση

Στον πιο αμφίρροπο όμιλο του Copa America, η Κολομβία με το Περού τέθηκαν αντιμέτωποι με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Χοσέ Πέκερμαν είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Πέδρο Γκαγιέσε, ο οποίος όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών" και έσωσε την ομάδα του. Από την άλλη πλευρά, το Περού προτίμησε ένα πιο παθητικό ρόλο, έχοντας τη μοναδική καλή στιγμή στο 43', όταν το σουτ του Γκερέρο πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Νταβίντ Οσπίνα.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Περουβιανοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς, όμως οι σκληρές μονομαχίες και τα αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου δεν βοήθησαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Η είσοδος του Τζάκσον Μαρτίνες έδωσε πνοή στην επιθετική λειτουργία της Κολομβίας, η οποία έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 68ο λεπτό, όταν ο 29χρονος άσος έχασε σπουδαία ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Γκαγιέσε.

Στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, δεν υπήρξαν σημαντικές φάσεις και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Περουβιανούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης, ενώ η νίκη της Βραζιλίας επί της Βενεζουέλας με 2-1 λίγες ώρες αργότερα έδωσε το εισιτήρια για τα προημιτελικά και στους "Καφετέρος".

Οι συνθέσεις

Κολομβία: Οσπίνα, Σαπάτα, Μουρίγιο, Αρμέρο (57' Ιμπάρμπο), Άριας, Βαλένσια (24' Μεχία), Ροντρίγκες, Χουαρδάδο, Σάντσες, Φαλκάο (65' Μαρτίνες), Γκουτιέρες.

Περού: Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Κουέβα (90' Γιοτούν), Βάργκας, Σάντσες (81' Ουρτάδο), Λομπατόν, Ασκουές, Μπαλόν, Γκερέρο, Πιζάρο (56' Φαρφάν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK