Σε κατάσταση συναγερμού το Σαντιάγο πριν από το Κόπα Αμέρικα

Η ρύπανση απειλεί την ομαλή διεξαγωγή του Κόπα Αμέρικα στο Σαντιάγο και την υγεία ποδοσφαιριστών, αποστολών και θεατών.

Η πρωτεύουσα της Χιλής, της χώρας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του μεγάλου ποδοσφαιρικού ραντεβού στη Νότια Αμερική (11 Ιουνίου - 4 Ιουλίου), κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ένα τεράστιο νέφος ρίπων έχει καλύψει τον ουρανό της πόλης και δεδομένου ότι οι άνεμοι είναι ασθενείς η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική, αφού τα ποσοστά αιθαλομίχλης έχουν ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια.

Μάλιστα μετά από εντολή της δημαρχίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία 300.000 οχημάτων, η λειτουργία 800 εργοστασίων, η καύση ξύλων από ιδιώτες και η τέλεση μαθημάτων φυσικής στα σχολεία της πρωτεύουσας. "Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας του πληθυσμού", εξήγησε ο δήμαρχος του Σαντιάγο.

 

Η πρωτεύουσα της Χιλής θεωρείται από τις πλέον μολυσμένες πόλεις του κόσμου και η πλέον μολυσμένη στη Νότια Αμερική. Λογικό είναι να έχει προκληθεί ανησυχία.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!