Σε κατάσταση συναγερμού το Σαντιάγο πριν από το Κόπα Αμέρικα

Η ρύπανση απειλεί την ομαλή διεξαγωγή του Κόπα Αμέρικα στο Σαντιάγο και την υγεία ποδοσφαιριστών, αποστολών και θεατών.

Η πρωτεύουσα της Χιλής, της χώρας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του μεγάλου ποδοσφαιρικού ραντεβού στη Νότια Αμερική (11 Ιουνίου - 4 Ιουλίου), κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ένα τεράστιο νέφος ρίπων έχει καλύψει τον ουρανό της πόλης και δεδομένου ότι οι άνεμοι είναι ασθενείς η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική, αφού τα ποσοστά αιθαλομίχλης έχουν ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια.

Μάλιστα μετά από εντολή της δημαρχίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία 300.000 οχημάτων, η λειτουργία 800 εργοστασίων, η καύση ξύλων από ιδιώτες και η τέλεση μαθημάτων φυσικής στα σχολεία της πρωτεύουσας. "Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας του πληθυσμού", εξήγησε ο δήμαρχος του Σαντιάγο.

 

Η πρωτεύουσα της Χιλής θεωρείται από τις πλέον μολυσμένες πόλεις του κόσμου και η πλέον μολυσμένη στη Νότια Αμερική. Λογικό είναι να έχει προκληθεί ανησυχία.

Podcasts

Οι 2 Κοντροί #4: Προκρίνεται ο Ολυμπιακός;

Γιάννης Φιλέρης και Θανάσης Κρεκούκιας αφήνουν για λίγο στην άκρη τους τσακωμούς στον αέρα των '2 Κοντρών' και αναλύουν τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για την πρόκριση στο παγωμένο Κίεβο.