Αργεντινή - Χιλή 2-4 πεν. (0-0 κ.δ.)

Σε μια επανάληψη του τελικού του 2015, η Χιλή επικράτησε της Αργεντινής στα πέναλτι με 4-2 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Κόπα Αμέρικα. Ισόπαλες χωρίς σκορ οι δύο ομάδες για 120 λεπτά. Τρίτος συνεχόμενος χαμένος τελικός για τον Λέο Μέσι!

Αργεντινή - Χιλή 2-4 πεν. (0-0 κ.δ.)

Ούτε τώρα κατάφερε ο Λιονέλ Μέσι να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου σε εθνικό επίπεδο. Η Αργεντινή όπως και το 2015 έπεσε... θύμα της Χιλής στα πέναλτι γνωρίζοντας την ήττα με 4-2, ενώ ο Μέσι αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε.

Οι παίκτες της "αλμπισελέστε" ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και στο 21ο λεπτό έφτασαν κοντά στο1-0 με τον Ιγκουαΐν να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας της Χιλής και να βγαίνει φάτσα με τον Κλαούντιο Μπράβο. Η λόμπα όμως που επιχείρησε έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Χιλιανού τερματοφύλακα. Τα νεύρα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από νωρίς και στο 28' ο Μαρσέλο Ντίας, ο οποίος είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Μέσι, δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Μια αυστηρή απόφαση που προκάλεσε την έκρηξη των Χιλιανών.

Η αριθμητική ισορροπία όμως αποκαταστάθηκε μερικά λεπτά αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, στο 43ο λεπτό ο Ρόχο έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Βιδάλ από πίσω και ο διαιτητής του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Μια απόφαση που αυτή τη φορά προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της "αλμπισελέστε".

Αργεντινή - Χιλή 2-4 πεν. (0-0 κ.δ.)

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να βγουν και παίξουν το δεύτερο ημίχρονο δέκα εναντίον δέκα. Ο ρυθμός ήταν πιο αργός σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, ενώ όσο περνούσε η ώρα, τα πόδια των ποδοσφαιριστών γίνονταν όλο και πιο "βαριά". Η Χιλή ήταν αυτή που κέρδισε τη μάχη του κέντρου και κράτησε τη μπάλα, με την Αργεντινή να περιμένει και να ψάχνει το γκολ στην κόντρα.

Στο 80' ο Βάργκας μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και έκανε το σουτ, όμως ο Ρομέρο έδιωξε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αγουέρο λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για την Αργεντινή όμως το σουτ του δεν είχε τύχη. Το 0-0 ήταν το σκορ στα 90 λεπτά, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Αργεντινή - Χιλή 2-4 πεν. (0-0 κ.δ.)

Με τη συμπλήρωση 100 λεπτών αγώνα, ο Αγουέρο και πάλι έφτασε μια "ανάσα" από το 1-0, όμως ο Μπράβο με τη βοήθεια του δοκαριού έσωσαν τη Χιλή. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία στα 30 λεπτά της παράτασης με τους ποδοσφαιριστές να μην έχουν δυνάμεις για κάτι καλύτερο.

Έτσι χρειάστηκε η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής Αμερικής για το 2016. Πρώτος εκτέλεσε ο Αρτούρο Βιδάλ, όμως είδε τον Ρομέρο να αποκρούει. Για την Αργεντινή ο Λιονέλ Μέσι πήρε τη μπάλα στα χέρια του, την έστησε όμως την έστειλε πολλά μέτρα άουτ προς απογοήτευση όλων. Ακολούθησαν τρία εύστοχα πέναλτι της Χιλής (Καστίγιο, Αράνγκις, Μποσεζούρ) και δύο της Αργεντινής (Μαστσεράνο, Αγουέρο), όμως ο Μπράβο απέκρουσε το πέναλτι του Μπίλια και ο Σίλβα ευστόχησε δίνοντας το τρόπαιο στη Χιλή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή (4-3-3): Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Μπανέγα (111' Λαμέλα), Μέσι, Ντι Μαρία (57' Κρανεβίτερ), Ιγκουαΐν (70' Αγουέρο)

Χιλή (4-3-3): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ, Αράνγκις, Φουενσαλίδα (80' Πουτς), Αλέξις Σάντσες (104' Σίλβα), Εντουάρντο Βάργκας (109' Καστίγιο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "χρυσή Βίβλος" του Copa America
Τα δάκρυα του Μέσι
Το χαμένο πέναλτι του Μέσι
ΣΟΚ! Σταματάει ο Μέσι από την εθνική Αργεντινής!

News 24/7

24MEDIA NETWORK