Εκδίκηση της "Ole" για το 1995 από τους Βραζιλιάνους για το χέρι

Η Αργεντινή πανηγυρίζει για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας με χέρι από το Copa America, παίρνοντας εκδίκηση γι' αυτό που συνέβη στο τουρνουά του 1995. Διαβάστε αναλυτικά...

Εκδίκηση της "Ole" για το 1995 από τους Βραζιλιάνους για το χέρι

Ο αποκλεισμός της Βραζιλίας από τη φάση των ομίλων του Copa America δεν σκόρπισε χαρά μόνο στο Περού που προκλήθηκε αντί της "σελεσάο", αλλά και στην Αργεντινή. Όχι μόνο για την κατάληξη του αγώνα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προήλθε, το χέρι του Ραούλ Ρουιντίας.

"Το Χέρι του Θεού" είναι ο τίτλος που χρησιμοποίησε η κορυφαία αθλητική έκδοση της Αργεντινής "Diário Olé", στην ιστοσελίδα της, για την ανάλυση του αγώνα.

Η αναφορά στο... αληθινό "Χέρι του Θεού", αυτό του Ντιέγκο Μαραντόνα στα προημιτελικά του Μουντιάλ 1986 κόντρα στην Αγγλία, είναι προφανής.

Μόνο που οι Αργεντινοί το... συνεχίζουν, αφού στον υπόλοιπο τίτλο του θέματος αναρωτιούνται: "Θυμάστε το χέρι του Τούλιο το 1995;"

Η συγκεκριμένη αναφορά αφορά στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προημιτελικά του Copa America 1995. Η "αλμπισελέστε" βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-1 από τα τέρματα των Αμπέλ Μπάλμπο και Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (είχε ισοφαρίσει ο Εντμούντο), όταν στο 81' ο Ζορζίνιο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Τούλιο έκανε κοντρόλ με το χέρι, ο διαιτητής δεν καταλόγισε τίποτα και ο Βραζιλιάνος επιθετικός ισοφάρισε σε 2-2.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η ομάδα του Μάριο Ζαγκάλο επικράτησε με 4-2 (αστόχησε μεταξύ άλλων ο Ντιέγκο Σιμεόνε) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Μπορεί να έχασε το τρόπαιο από την Ουρουγουάη στα πέναλτι, ωστόσο η πρόκριση αυτή είχε μείνει χαραγμένη στους Αργεντινούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποκλεισμός-σοκ με ανύπαρκτο γκολ για τη Βραζιλία
Νεϊμάρ: "Τώρα θα βγει ο κάθε μ@@@ς να μιλήσει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK