Ανατροπή και ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για Τίγκρες

Η Τίγκρες έφερε τα πάνω κάτω στον επαναληπτικό κόντρα στην Ιντερνασιονάλ επικρατώντας με 3-1 (2-1 το πρώτο ματς) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πρώτο γκολ στη διοργάνωση για τον Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ.

Ανατροπή και ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για Τίγκρες

Ιστορία έγραψε η Τίγκρες, η οποία κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση από το πρώτο ματς κόντρα στην Ιντερνασιονάλ (ήττα με 2-1) και επικρατώντας με 3-1 στον επαναληπτικό του Μεξικού πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 17ο λεπτό ο σούπερ σταρ της ομάδας, Ζαν Πιερ Ζινιάκ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. Έχοντας σκορ πρόκρισης, οι Μεξικανοί έψαξαν το δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Τελικά το βρήκαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο μπακ της Ιντερνασιονάλ, Τζέφερσον, στην προσπάθειά του να διώξει βρήκε άτσαλα την μπάλα κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό η Τίκρες κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ράφαελ Σόμπις που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Άλισον. Τελικά το 3-0 όμως σημειώθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά ψαράκι του Αρέβαλο έπειτα από ωραίο γύρισμα του Νταμ. Το μόνο που κατάφερε η Ιντερνασιονάλ ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Λισάντρο Λόπες στο 88'.

Η Τίγκρες πήρε με αυτό το σκορ την πρόκριση για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρίβερ Πλέιτ η οποία απέκλεισε δύσκολα την Γκουαρανί στα ημιτελικά. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη μεξικάνικη ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι συνθέσεις:

Τίγκρες: Γκούζμαν, Χιμένες, Ρίβας, Ζουνίνιο, Τόρες, Αρεβάλο, Πισάρο, Νταμ (83' Λούγκο), Ακίνο (74' Αλβάρες), Ζινιάκ, Σόμπις

Ιντερνασιονάλ: Άλισον, Ουίλιαμ (78' Μούρα), Ερνάντο, Χουάν, Τζέφερσον, Ντ'Αλεσάντρο, Ντουράδο, Αράνγκις, Βαλδίβια (74' Μεστσίνι), Νιλμάρ (58' Σάσα), Λόπες

Διαβάστε ακόμη:

Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες η Ρίβερ Πλέιτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK