Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για το 2015

Η Ρίβερ Πλέιτ επέστρεψε στην κορυφή. Οι "μιγιονάριος" κατέκτησαν το Copa Libertadores για τρίτη φορά στην ιστορία της, νικώντας 3-0 την Τίγκρες στο "Μονουμεντάλ" με σκόρερς τους Αλάριο, Κάρλος Σάντσες και Φούνες Μόρι.

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για το 2015

Η ομάδα της Αργεντινής δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της σε κανένα σημείο του αγώνα να ελπίσει ότι θα κατάφερνε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο. Το σκορ άνοιξε για τη Ρίβερ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Αλάριο με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βανχιόνι.

Στο 73' ο Κάρλος Σάντσες κέρδισε πέναλτι για τους γηπεδούχους από τον Ακίνο, το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 2-0, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 79', όταν ο κεντρικός αμυντικός, Ραμίρο Φούνες Μόρι, προωθήθηκε για την εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο Πισκουλίτσι και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-0.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος της Ρίβερ Πλέιτ στη διοργάνωση και ο πρώτος μετά το 1996. Από την άλλη πλευρά η Τίγκρες έγινε η τρίτη ομάδα από το Μεξικό που φτάνει σε τελικό του Copa Libertadores αποτυγχάνοντας να κατακτήσει και αυτή το τρόπαιο. Πρώτη είχε αποτύχει η Κρους Ασούλ το 2001, όταν τον τίτλο κατέκτησε η Μπόκα Τζούνιορς και είχε ακολουθήσει η Γκουανταλαχάρα το 2010, χάνοντας την κούπα από την Ιντερνασιονάλ.

Οι συνθέσεις:

Ρίβερ Πλέιτ: Μπαροβέρο, Μαγιάδα, Μαϊδάνα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Κρανεβίτερ (82' Λούτσο Γκονσάλες), Πόνσιο, Κάρλος Σάντσες, Μπερτόλο, Καβενάγκι (77' Πισκουλίτσι), Αλάριο (69' Ντριούσι).

Τίγκρες: Γκουσμάν, Ισραέλ Χιμένες (77' Γκερόν), Ζουνίνιο, Ρίβας, Χόρχε Τόρες, Αρέβαλο Ρίος (65' Ντουένιας), Γκουίντο Πισάρο, Νταμ, Ακίνο, Ραφαέλ Σόμπις, Ζινιάκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK